avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant fără venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Girant fără venituri

Bună seara! Doresc un răspuns clar pentru următoarea situație: cu 10 ani în urmă, tatăl meu a girat cu salariul pentru o fostă colegă de muncă. Cam de un an de zile doamna respectivă nu a mai plătit, pentru că banca i-a pus poprire pe salariu tatalui meu. De 3 luni tatăl meu nu mai lucrează și a fost înștiințat de cei de la firmă că banca i-a contactat în legătură cu recuperarea banilor. Dacă el nu mai are un venit, ce poate să îi facă banca? De unde poate să își recupereze pierderile? El ar dori să vândă sau să gireze cu un teren, numai să nu mai aibă treabă cu banca. Dar ar putea face așa ceva dacă nu este singurul proprietar? Menționez că mama mea, soția lui, nu este de acord
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
marinamaxim13, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinamaxim13 , utilizator 19:09, 28 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, intai trebuie vazut in ce limite si-a asumat tatal dvs garantia. Daca si-a asumat garantia doar cu veniturile, in lipsa acestora nu are ce sa execute banca. Daca garantia este mai generala poate fi executat si imobiliar., indiferent daca imobilele sunt in coproprietate, se va cere partajul. Atentie si la ce fel de girant este, in functie de aceasta poate fi urmarit pentru plata simultan sau doar dupa urmarirea debitorului principal.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
marinamaxim13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mihaelavrinceanu mihaelavrinceanu daca o banca a pus poprire pe veniturile debitorului si a girantilor,banca are voie sa faca executare silita si la imobilul unui girant.Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)