Bună ziua.
Acum 2 luni am vândut mașină la un băiat din București cu firma care cumpără auto pentru rabla și auto de lox. Domnul mi a spus ca o sa ravenia cu un telefon pentru contract de vânzare cumpărare și pentru restul de bani ca nu am făcut absolut nici un act la mana. Și acum nu îmi mai raspunde. Ieri ma sunat ipj Prahova ca mașină mea este abandonata de 3 zile acolo băiatul la care am vândut-o fiind din București. Eu am avut poza după buletinul lui și număr de telefon și martori ca mi a cumpărat mașină și mesaje în care ma rugam de el sa îmi dea actele de radiere. Mie mi se poate întâmpla ceva?
Buna ziua, pana nu incheiati contractul in forma scrisa si nu il integistrati la Anaf si la inmatriculari, sunteti proprietar si suportati toate consecintele, inclusiv amenzi. Martorii va pot fi de folos numai in instanta, nu la autoritati. Cel mai bine notificati cumparatorul pentru incheierea contractului ca sa nu fiti nevoit sa raspundeti pentru tot ce se intampla cu masina in viitor.
Domnul nu îmi răspunde și ieri când am fost sunat de ipj Prahova am explicat ce sa întâmplat ca nu îmi mai răspunde pentru acte și le am trimes lor numărul dansului și fotografia cu actul de identitate. Frica mea este ca poate el a făcut ceva grav cu mașina gen sa fure sau alceva. El când a cumpărat mașină de la mine a spus ca este pentru dezmembrat nu pentru a circula cu ea și ca îmi face el actul de radiere dar nu a mai răspuns la telefon
Tocmai ca aveti aceste temeri trebuie sa actionati in consecinta, trimitand notificare si ulterior sa il chemati in judecata. Ar fi recomandat sa apelati la un avocat pentru a face aceste demersuri in mod valabil dpdv legal si poate nu veti ajunge la instanta.
Radiere
jannet
Am vandut in rate un autoturism unei persoane (facand un contract de mana) dupa ce a terminat de platit ratele nu a mai venit sa mergem sa trec masina pe el ... (vezi toată discuția)