avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere

Am vandut in rate un autoturism unei persoane (facand un contract de mana) dupa ce a terminat de platit ratele nu a mai venit sa mergem sa trec masina pe el cii din contra el a vandut masina(facand din nou un contract de vazare cu persoana cui i a incredintat masina)dar eu am ramas propietarul in acte.Am trimis o petitie catre IPJ sa mi de a un raspuns in acest caz, iar ei mi au dat o lista cu cele necesare pt inmatricularea unei masini(raspuns cu totul diferit de ce am cerut eu)Intrebarea mea este: cum pot scapa de acea masina pt ca platesc impozitul la primarie si mai mentionez ca nu stiu in ce oras se mai afla.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:13, 28 Ianuarie 2010
exista o solutie care e mai putin ortodoxa, dar functioneaza...cum sunteti inca proprietarul de drept al masinii, o anuntati furata si puneti politia pe urmele ei.Cand se gaseste masina sunteti anuntat si va recuperati masina sau va clarificati radierea :thumbup:
problema e ca am facut cu primul vanzator cu contract de mana si am vandut o acum doi ani.Iar cand o voi da furata ma vor intreba cand mi a furat o si o sa i zic acum 2 ani...de ce nu am anuntat pana atunci DUPA MINE NU I PREA CREDIBIL si ma tem sa nu intru in altceva.
O solutie valida e aceea de a va adresa instantei de judecata in vederea constarii promisiunii de a instrainarii dreptului de proprietate(chitanta de mana nu reprezinta act translativ de proprietate ).In baza chitantei de mana (care poate fi apreciata in calitate de antecontract de vanzare cumparare ) instanta poate pronunta o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare cumparare , si , ulterior , puteti proceda la radierea masinii.

Succes.;)
Actiune in instanta,sau daca aveti o pila la Politie o puteti da in urmarire si unde va fi depistata i se va ridica certificatul de inmatriculare,pina la rezolvarea situatiei proprietarului....................Si eu sint in aceeasi situatie,numai ca am facut un contract pe formular tip (pentru un autovehicul folosit) semnat de mine si cumparator,formular cu care am si radiat-o de la "finante"............,dar la Politie tot eu sint inca proprietar :D ! Am s-o dau in urmarire.......au trecut 3 ani si jumatate! =D>
P.S. "Contractul de Mina" l-ati facut si cu doi martori ce au semnat pe acest contract ????
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Danbv, utilizator
domnule simplu dute la primarie si radiazal de pe numele tau atat tot si eu am cumparat acum 3 ani o masina si nu lam transcris pe numele meu si plateam si eu impozitul si si batranul de la care am cumparat masina platea impozitul si ieri ma sunat batranul ca inca plateste impozitul pe masina si neam dus la primarie si am radiato de pe numele la batran si batranul a primit banii inapoi ce o platit de cand a vandut masina o zi buna

Alte discuții în legătură

Impozit pentru autoturism tot60 tot60 Bună seara! Vă rog să-mi daţi un sfat! Un tânăr, în urmă cu cinci ani şi -a vândut ''Dacia 1300'', făcând un act de mână pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Masina vinduta fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi ce trebuie făcut, încotro s-o iau cu problema de mai jos. - anul trecut în luna oct.2011 soţul a vândut Dacia 1310 ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta fara intocmirea actului vanzare cumparare andres1987andres andres1987andres In urma cu 2 ani am vandut o masina insa fara a intocmi act vanzare cumparare la vreo institutie ci doar o hartie scrisa de mana cu semnatura ambelor parti ... (vezi toată discuția)