Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi ce trebuie făcut, încotro s-o iau cu problema de mai jos.
- anul trecut în luna oct.2011 soţul a vândut Dacia 1310 unuia din altă localitate din judeţ. S-au înţeles că vine să facă actul de vânzare cumpărare. Nu am de la acest om doar un nr.de telefon.
Nu s-a mai prezentat deloc pt finalizarea actului, iar când am întrebat ce are de gând, a vorbit de parcă eu i-aş fi furat ceva.
Anul c. 24 febr. soţul a murit şia cum când să facem succesiunea după el, cei de la primărie m-au pus să plătesc pt maşina care de fapt este vândut.
Întrebarea mea ce pot face să nu mai plătesc impozitul după ceva ce nu am, e cumparat de altul?
Vă rog sfatul unde s ă încep, cui să mă adresez ?
De la primărie mă trimit la poliţie, de la poliţie la primărie....
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate vanzarea si, ca urmare acestui lucru, primaria si politia sa procedeze la radierea masinii de pe numele dvs.
Trebuie sa identificati cumparatorul masinii, il chemati in judecata si se va pronunta o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare. Va va achita cheltuielile de judecata.Angajati avocat.
Nu a venit sa intocmeasca contractul de vanzare cumparare, dar probabil ca a facut o chitanta de mana? Ca sa o scoateti de la impozit aveti nevoie de un doument care sa ateste vanzarea masinii. Puteti sa il amenintati pe cumparator ca depuneti la politie o reclamatie ca masina este furata, cum probabil si la ora actuala masina este pe numele sotului, probabil se va misca sa faca actul cu dvs.