avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto nejustificata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto nejustificata

Am platit impozitul pe mijloace auto pe 2009 si 2010 si am constatat cu stupoare ca este trecuta la impozit si dacia 1310 vanduta de 6 ani!
Cum pot recupera banii platiti pentru aceasta masina care a fost radiata de mine in momentul in care am facut actul de vanzare-cumparare?
Mentionez ca mai am de platit o restanta din 2010 de 150 lei noi.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 17:30, 6 Martie 2011
Buna ziua !
Faceti o cerere adresata primariei in care solicitati restituirea / compensarea sumelor de bani achitate nejustificat , cerere la care atasati certificatul de radiere al autoturismului ...
Multumesc adrianmarin pentru raspuns, am cautat in actele mai vechi si am gasit o copie dupa CI a masinii vandute si in ia este trecuta data inscrierii in circulatie pe numele vanzatorului. Nu am gasit certificatul de radiere, el a fost depus la data respectiva la primarie, dar cred ca cineva a fost neglijent an serviciu si nu a facut ce trebuia.
E bine si asa pt ca in acea perioada ( cand ati perfectat actele de vanzare-cumparare) politia trimitea direct la primarii certificatele de radiere .... este deci in mod cert vina unui functionar ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui autoturism ionel-leonida ionel-leonida Am vandut cu contract de vanzare-cumparare,un autoturism Dacia 1310 la un cetatean.Eu ca vanzator am fost la primaria din localitate si am radiat autoturismul ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism care este radiat din 2001 ovidiutgjiu ovidiutgjiu am o problema complicata,am cumparat o dacia 1310,,cu toate actele legale,la un control al politiei,aflu cu stupoare ca masina e radiata din 2001,s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina radiata gimike gimike In 2003 a fost vanduta Dacia cu act de vanzare cumparare iar noul proprietar nu a inscris masina.In noiembrie 2011 ne vine o somatie de plata pentru impozit ... (vezi toată discuția)