Bună ziua,
Am o nelămurire, întrebare,precizare -- am avut o maşină Dacia 1310, care este vîndută la data 2011.oct. , dar la primărie este înscrisă în fişa fiscală ca şi cum ar fi al soţului.Cel care a cumpărat nu a venit pentru scoaterea ei din fişă.
1.Ce trebuie făcut în acest sens- ca să nu plătesc impozitul pentru ceea ce nu mai am, n-o mai folosesc.?
2. În posesia certificatului de moştenitor cum şi când intru ? - dacă am înţeles bine, maşina nouă,- pe care am cumpărat Dacia Sandero- şi la depozitele bancare se pot înscrie pe numele meu doar dacă am certificatul de moştenitor?
Aşa este?
Rog răspuns,
Pt masina vanduta, mergeti la Adm. Financiara cu contractul de vanzare-cumparare si solicitati radierea masinii de pe numele sotului dvs.
Daca nu aveti cum face dovada instrainarii masinii, va trebui sa il dati in judecata pe cumparator si sa cereti constatarea vanzarii, radierea de pe numele sotului si obligarea cumparatorului sa-si inmatriculeze masina pe numele lui.
La notar deschideti succesiunea cu toti mostenitorii si includeti bunurile pe care le avea defunctul (masina si banii).
Vi se va elibera un certificat de mostenitor pe care va trebui sa il depuneti in copie la banca si la Adm financiara pt a schimba rolul pe numele dvs.