avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de moºtenitor....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de moºtenitor....

Bună ziua,
Am o nelămurire, întrebare,precizare -- am avut o maşină Dacia 1310, care este vîndută la data 2011.oct. , dar la primărie este înscrisă în fişa fiscală ca şi cum ar fi al soţului.Cel care a cumpărat nu a venit pentru scoaterea ei din fişă.
1.Ce trebuie făcut în acest sens- ca să nu plătesc impozitul pentru ceea ce nu mai am, n-o mai folosesc.?
2. În posesia certificatului de moştenitor cum şi când intru ? - dacă am înţeles bine, maşina nouă,- pe care am cumpărat Dacia Sandero- şi la depozitele bancare se pot înscrie pe numele meu doar dacă am certificatul de moştenitor?
Aşa este?
Rog răspuns,

Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 11:34, 12 Iulie 2012
Pt masina vanduta, mergeti la Adm. Financiara cu contractul de vanzare-cumparare si solicitati radierea masinii de pe numele sotului dvs.
Daca nu aveti cum face dovada instrainarii masinii, va trebui sa il dati in judecata pe cumparator si sa cereti constatarea vanzarii, radierea de pe numele sotului si obligarea cumparatorului sa-si inmatriculeze masina pe numele lui.

La notar deschideti succesiunea cu toti mostenitorii si includeti bunurile pe care le avea defunctul (masina si banii).

Vi se va elibera un certificat de mostenitor pe care va trebui sa il depuneti in copie la banca si la Adm financiara pt a schimba rolul pe numele dvs.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare vehicul mostenit Gavril Gavril In 1999 decedeaza A (nu exista un testament) lasand in urma mai multe bunuri printre care si un automobil Dacia 1310. Mostenitorii sunt : sotia si 2 copii ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism care este radiat din 2001 ovidiutgjiu ovidiutgjiu am o problema complicata,am cumparat o dacia 1310,,cu toate actele legale,la un control al politiei,aflu cu stupoare ca masina e radiata din 2001,s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)