In 1999 decedeaza A (nu exista un testament) lasand in urma mai multe bunuri printre care si un automobil Dacia 1310.
Mostenitorii sunt : sotia si 2 copii (acum majori) care locuiesc impreuna.
Familia (sotia+copii) vrea sa vanda masina insa nu au facut succesiunea (autovehiculul ramanand tot pe numele sotului decedat, ca de altfel si celelalte lucruri).
Intrebare: credeti ca este posibil (si legal) ?
Certificat deces+certificat casatorie+certificate de nastere ale copiilor+declaratie pe propria raspundere ca nu mai sunt alti mostenitori ....si baga viteza
Lipi
...onor lipi a "omis" sa adauge pe linga atitea certificate si unul de mostenitor...din punct de vedere legal dacia este bun comun daca a fost dobindita in timpul casatoriei, desi in 99 % din cazuri este trecuta pe numele barbatului in cartea de identitate...ca sa poata fi vinduta este necesar ca acest contract sa se incheie intre persoane in viata...cum nu s-a dezbatut mostenirea, nu are cine sa-l semneze, nu?...asa ca urmeaza sa se sisteze comunitatea de bunuri dupa care se dezbate mostenirea pe cealalta jumatate...apoi se poate instraina autoturismul in baza certificatului de mostenitor...
..."Intrebare: credeti ca este posibil (si legal) ?"...este posibil(provocare ce vine din partea onor. lipi)...legal, nu...numai gindeste-te ce urmari are o astfel de vinzare aparent lipsita de importanta... valoreaza acceptarea pura si simpla a mostenirii...
poate ca unii succesibili vor sa renunte sau mai stiu eu ce...si radierea de pe numele defunctului o fac tot succesibilii?...in ce calitate?...hai ca pariul ramine deschis...
Succesiune
ContSters60071
Buna ziuna.
Va rog sa ma ajutati si sa ma invatati ce ar trebui safac in urmatoarea situatie:
Tatal meu a decedat in urma cu 4 luni. Sotia supravietuitoare ( ... (vezi toată discuția)