avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am si eu o intrebare pe cartea de munca am 3 ani si ceva lucrati si am primit somaj 9 luni as fi curios daca primesc prelungirea de 3 luni
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 12:43, 2 Ianuarie 2010
Daca intrarea in somaj s-a facut pana la data de 31.12.2009 , atunci beneficiati de aceasta prelungire a perioadei pentru care veti primi indemnizatia de somaj.
1. Cred ca prelungirea ati primit-o deja deoarece la vechime dvs. (sub 5 ani) trebuia sa primiti indemnizatie de somaj 6 luni la care s-au adaugat 3 luni conf. OUG 28/2009.
2. Va redau din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Achiesez la raspunsul dlui TudorValeriu, prelungirea ati primit-o deja ..reincadrati-va in munca ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - stagiu de cotizare bogdaner bogdaner am auzit ca cei cu stagiu de cotizare de peste 3 ani ar urma sa primeasca 9 luni indemnizatia de somaj in loc de 6 luni.e adevarat? (vezi toată discuția)
Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)