avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundare apartament - pretentii despagubire de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundare apartament - pretentii despagubire de la administrator

Doresc sa va relatez urmatoarea situatie. La un bloc din Bucuresti, conducta de canalizare s-a infundat pe verticala intr-un loc necunoscut. Acest aspect a facut ca apa menajera sa refuleze intr-un apartament de la parter printr-un sifon de pardoseala. Apartamentul nu este locuit. Proprietarul are pretentia sa fie despagubit de catre administrator pentru ca acesta nu a desfundat preventiv conducta respectiva. Mentionez ca in asociatia respectiva presedintele, membrii comitetului, cenzorul nu isi exercita functiile, nu sunt convocate adunari, nu se iau decizii etc. Proprietarul cu pretentii de la administrator se numara printre ei. Administratorului nu i-a fost trasata nicio sarcina cu privire la desfundari preventive prin vreio decizie sau hotarare luata, ci a intervenit punctual in momentul producerii acesteia. Ce parere aveti de o asemenea situatie si ce sanse are sa reuseasca sa obtina de la administator contravaloarea pagubei produse? Cu multumiri
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Almaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 29 Ianuarie 2021
Prejudiciile generate de partea comuna instalatie imobil de locuit in comun pot fi imputate asociatiei de proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie
Proprietrul prejudiciat are sanse zero sa obtina despagubiri de la administratorul de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata desfundare ţeavă de scurgere iceee iceee Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: Coloana de scurgere pentru ape uzate care deservește 3 apartamente suprapuse s-a înfundat undeva pe ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)