avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzufruct

Buna ziua..as avea si eu nevoie de putin ajutor in legatura cu un contract de donatie prin care donatorii si-au pastrat dreptul de uzufruct asupra imobilului..speta este simpla: parintii incheie cu unul dintre copii un contract de donatie cu privire la o casa, pastrandu-si uzufructul viager. Unul dintre parinti decedeaza...intrebarea mea este: poate donatarul sa locuiasca in casa, dobandind deplina proprietate pentru partea din imobil care apartinea defunctului sau trebuie sa astepte sa moara ambii donatori...?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:15, 2 Ianuarie 2010
Puteti locui in imobil, cu acordul celuilalt donator. Normal veti detine proprietateadeplina a imobilului doar la incetarea din viata si a celeilalte parti contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, eu si sotul meu nu mai locuim impreuna, inca nu am ... mery123 mery123 Buna ziua, eu si sotul meu nu mai locuim impreuna, inca nu am divortat, eu locuiesc cu copilul in apartamentul pe care sotul la dobandit prin donatie de la ... (vezi toată discuția)
Donație cu renta viageră sau vânzare cu uzufruct viager Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Mama ar vrea să îmi facă acte pe casa. Sora mea nu are pretenții întrucât ei i-a cumpărat garsoniera pe numele ei. Exista donație cu renta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum pot lasa sotul in casa care apartine momentan ... Ritzi Ritzi Buna ziua! Cum pot lasa sotul in casa care apartine momentan parintilor mei sa locuiasca in eventualitatea unui deces,fara sa lase la randul lui drept de ... (vezi toată discuția)