Buna ziua!
Cum pot lasa sotul in casa care apartine momentan parintilor mei
sa locuiasca in eventualitatea unui deces,fara sa lase la randul lui drept de mostenire in familia lui?
Pai poate sa locuiasca linistit. Locuitul nu ii da drept de proprietate. Ii puteti da un drept de abitatie viagera, astfel incat sa nu ramana pe drumuri in caz ca dvs. vi se intampla ceva, sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Dar in caz de divort, va legati la cap.
Sotul, in caz de deces al dvs., va mosteneste pe dvs. si, implicit ceea ce dvs. ati mostenit de la parinti. Alaturi de copii sau de alte rude daca nu aveti copii sau singur daca nu aveti ate rude pana la gr.IV. Deci la un moment dat, in functie de cine moare primul, exista o mica posibilitate ca o parte din bunuri sa ajunga in familia lui. Cu mentiunea ca asta se va intampla DOAR DACA NU AVETI COPII la momentul decesului lui.
V-am raspuns asa, general fiindca nu se intelege exact ce vreti sa stiti, de fapt.
Vedeți atunci.
Trebuie sa înceteze din viata ambii părinți, sa dezbateti succesiunea, sa faceți documentația cadastrala și sa intabulati imobilul, abia apoi va puteți gândi la constituirea unui drept de uzufruct viager în favoarea soțului.
Succesiune, mostenire
EliAur
Sot decedat,am o fata,succesiune nefacuta,ma recasatoresc .
Daca fac succesiunea dupa ce ma recasatoresc,viitorul sot va putea beneficia de mostenirea mea in ... (vezi toată discuția)