avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Este poliția locală obligată să apere terenurile ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Este poliția locală obligată să apere terenurile agricole ...

Este politia locală obligată să apere terenurile agricole și produsele cultivate pe acestea împotriva încălcării terenurilor și furturilor?
Pe terenul agricol al familiei noastre trec necunoscuți (probabil vecini) cu căruțe. La capătul acestui teren este un mic iaz peste care necunoscuți au construit un podeț peste care trec acei necunoscuți cu utilaje agricole transformând terenul nostru în drum. Aceeași necunoscuți arunca gunoaie pe terenul nostru.
Am făcut plângere la politia locala și la primarie despre aceste probleme cerându-le sa investigheze și sa ia masurile legale necesare. Politia locala ne-a răspuns în scris spunând ca nu e atributiunea lor legala sa verifice aceste probleme. In plus, politia locala a spus ca suntem obligați sa curatam gunoaiele de pe teren și sa îl menținem curat / cultivat. Aceasta mentiune a lor pare o avertizare ca vor găsi legi prin care ne vor sancționa pe noi dacă îi mai deranjam cu problemele noastre.
Noi credem ca politia nu vrea sa își îndeplinească atribuțiunile de paza, protecție, investigare a unor fraude la adresa proprietății private.
Ce putem face ca să obținem ajutorul politiei? Sau al primăriei, care nu a răspuns deloc.
Politia are o camera video pe un stâlp de curent la aproximativ 50m de teren, care e folosita pentru monitorizare.
Ca o problema generala, noi am observat ca la orice problema din comunitatea locala (între vecini de case sau terenuri) politia pretinde ca nu e treaba lor și în mod invariabil trimit petenții la instante. Noi credem ca ei nu își îndeplineasc atribuțiunile legale. Înainte de a merge în instante unde cheltuim bani cu procedurile și avocații, noi credem ca politia locală și primăria trebuie sa își îndeplinească îndatoririle pentru care sunt deja plătiți din taxele noastre și din alte surse guvernamentale centrale. Dacă ei nu sunt responsabili de nimic atunci de ce mai exista aceasta institutie?
O problema generala în cartierul nostru este ca se fură de pe câmp recoltele agricole de către vecini sau romi din cartierele vecine. Noi am cultivat terenul respectiv în urma cu 2-3 ani cu trifoi pentru a întreține terenul, dar datorita furturilor și necunoscutilor care traversau terenul, cultura de trifoi care trebuia sa reziste 6-7 ani s-a pierdut. Localnicii plătesc taxe unor paznici s-au pus singuri (romi) care bat pe la porți sa ceara plăti forțate pentru a nu fi furați (și cu acele plăti tot se fura).
De ce nu păzește politia aceste terenuri si recolte/bunuri? De ce nu investighează acele furturi? E treaba lor sau nu, sa păzească proprietatea privata și încălcarea acestor domenii private? Cand li se indică Legea Politiei Locale, polițiștii spun ca nu scrie în lege ca ei trebuie sa verifice aspectele unei probleme semnalate, trimițând cetățenii la alte autorități (polititia municipala, judecătorii, etc). Comandanții lor răspund în același fel acestor plângeri. Din cauza pasivitatii lor noi avem pierderi materiale sau ni se tergiversează câțiva ani prin alergatura la instituții și judecătorii situații care puteau fi rezolvate de poliție într-o singura zi prin notificarea sau avertizarea celor care încalcă legea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
po.ebox.42@gmail.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren mihaibatranu mihaibatranu Detin un teren agricol intravilan situat la periferia capitalei, delimitat de curand dar neimprejmuit, lucru pe care nu l-au facut nici ceilalti vecini. Azi ... (vezi toată discuția)
Doamnelor,domnilor avocati un raspuns corect pe legea 544.2001 informatie publica ? telecomanda telecomanda Solicitare informatie pe legea 544/2001, termen actionare in instanta institutie publica Exemplu de caz : Pe data de:05.03.2015 am facut o cerere pe legea ... (vezi toată discuția)
Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren agricol intabulat si am descoperit ca acesta a fost cultivat cu floarea soarelui. Primaria, in urma adresei facute, ... (vezi toată discuția)