avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am si eu 2 intrebari:
-am o hotarare definitiva contra ANRP pe Legea 290/2003 (de la curtea de apel)
-ce fac: o pot investi imediat cu titlu executoriu?;
-legea spune ca ANRP are termen de 6 luni de a-mi efectua plata. Ce fac in acest caz: ma duc la dansii si depun o cerere prin care le solicit punerea in aplicarea a Hotararii definitive sau atitlului executoriu si astept 6 luni pana ma duc la Executorul judecatoresc? Sau ma duc din prima la Executorul judecatoresc si depune acesta cererea si asteapta 6 luni si dupa aceea ii executa direct acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 19:31, 2 Ianuarie 2010
1. Puteti sa cereti investirea hotararii cu formula executorie.
2. ANRP-ului a fost comunicata hotararea respectiva.

Deci daca dansii nu platesc in sase luni, va propun investirea hotararii cu formula executorie si o vizita la un executor judecatoresc.
Sa inteleg ca Hotararea o pot investi cu formula executorie acum cand a fost emisa Hotararea Judecatoreasca.
Iar vizita la Executorul Judecatoresc cand trec 6 luni? Sau si acum cand a fost data Hotararea Judecatoreasca?
Si inca ceva: 6 luni de cand Hotararea s-a dat in sedinta publica? Sau de cand li s-a comunicat Hotararea Judecatoreasca scrisa? In cat timp ajunge Hotararea scrisa din momentul in care s-a dat in sedinta publica? pentru ca mie nu mi-a ajuns Hotararea scrisa desi a trecut o luna jumatate de cand a fost data in sedinta publica!
Trebuie sa cereti investirea hotararii de la instanta.

Ati mentionat, ca ANRP-ul are sase luni, potrivit legii, sa plateasca. In acea lege trebuie fie mentionata data de la care se socotesc cele sase luni. Daca nu este mentionata data, atunci, presupun, este vorba de data la care hotararea a ramas definitiva si irevocabila (adica prima zi dupa termenul de apel/recurs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)