avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunica m a infiat pe mine si sora mea de la mama mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunica m a infiat pe mine si sora mea de la mama mea naturala ...

bunica m a infiat pe mine si sora mea de la mama mea naturala in 1973 .....decedate fiind ambele ....atat bunica cat si mama naturala ....ce drepturi avem eu si sora mea? tinand cont de faptul ca mama naturala mai are trei copii?
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
vica sandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: vica sandu , utilizator 13:29, 1 Februarie 2021
Banuiesc ca o mosteniti cu efecte depline. pe bunica, dvs si sora mosteniti jumatate , iar copiii mamei, impart cealalata jumatate. Pe mama naturala , o mostenesc doar copiii ei.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
sa inteleg ca prin infiere noi nu avem drepturi egale ca fiica naturala a defunctei mame?????
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
vica sandu, utilizator
ba da, scuze, mostenirea bunicii se va imparti in 3, dvs, sora si partea mamei naturale o vor impari egal copiii ei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Copiii infiati si desfierea liutza50@yahoo.com liutza50@yahoo.com buna ziua.am si eu o intrebare....acum 10 ani am fost infiata si batrana care m-a infiat mai are o fata infiata,eu am acu 29 ani,cealalta are in jur de 40 de ... (vezi toată discuția)