Brokerul străin cu care fac tranzacții la bursă (eTorro) a făcut în 2020 un studiu de piață la care și eu am fost invitat. Ca urmare a completării acelui chestionar, am primit bonus poziții în valoare de 200 de dolari, pe care le-am și închis.
În raportul de la broker suma respectivă apare ca „Income from Refunds”, iar la „Total Profit / Loss of Real stocks” am o valoare negativă (în 2020 doar am probat cum funcționează tranzacționarea și, în afara celor 200 de dolari primiți bonus, am ieșit în pierdere).
Acum, sunt foarte nedumerit ce ar trebui să fac: să raportez o pierdere sau să scad pierderea respectivă din 200 și să raportez un câștig.
Pe lângă asta, aș mai dori să vă întreb:
1. Profiturile din CFD-uri (tranzacții tot pe bursă, dar cu efect de levier) se declară în aceeași categorie cu cele din tranzacțiile reale?
2. Dacă brokerul este o entitate din Cipru, dar tranzacțiile au fost pe bursa de la New York, veniturile se consideră a fi realizate în Cipru sau în SUA?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.