avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua. Recent am scris pe Facebook o postare ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua. Recent am scris pe Facebook o postare publica și ...

Buna ziua.
Recent am scris pe Facebook o postare publica și aceasta a fost preluata de mai multe site-uri web impreuna cu fotografia mea de profil.
Nu am discutat cu nimeni acest aspect, nu am dat nimănui acordul nici în scris nici verbal.
Este legal ce au făcut aceștia?
Si daca nu, ce pot face?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 08:58, 8 Februarie 2021
In 2016, ICCJ a definit Facebook ca fiind spatiu public, asadar orice postare este considerata publica. De asemenea, incarcarea unei fotografii pe Facebook echivaleaza cu acordarea permisiunii de a o folosi oricarui utilizator care o vede (vedeti termenii si conditiile de utilizare).
In aceste conditii, niciun site nu avea nevoie de acordul dvs pt a prelua postarea respectiva.
Nu cred: pozele devin proprietatea companiei Facebook daca si numai daca cel care le-a postat are drepturi de autor pentru poze (nimeni nu poate da altuia ce nu are din punct de vedere legal). Deci pozele nu devin domeniu public, ci raman proprietatea privata a companiei Facebook, care le poate utiliza dupa cum doreste si poate acorda licente de folosire tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie internet radumir radumir Buna ziua, Situatia este in felul urmator : exista un blog functional. Posturile sunt compuse din informatii si poze preluate de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Baza legala anunt facebook CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA De cateva zile pe facebook circula textul acesta: \\"Datorită faptului că Facebook a ales să utilezeze un software care va permite furtul din informațiile ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)