Legea prevede ca persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa aiba varsta de cel putin 18 ani. Nu exista nici o derogare de la aceasta regula; cursurile scolii de soferi pot fi incepute cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani.
Conform art.20/1 c.rut. persoana care este examinata pentru obtinerea unui permis de conducere,trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti,cu exceptia celor care conduc autovehicule din subcategoriile A 1 si B 1,care trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.
Asta stiu. Dupa logica mea, as crede ca daca persoana care vrea sa obtina permisul de conducere, indiferent de varsta (desigur...nici la 14 ani) dar 16-17, daca poate conduce, cunoaste legea si ar putea trece examenul, sa poata sa obtina si permisul. Dar legea din tara noastra nu accepta asta, si nu exista niciun mod de a-l obtine inainte de aceasta varsta. Am inteles. Multumesc pt raspunsuri!
Scoala de soferi se poate face si inaintea implinirii varstei de 18 ani, dar permisul de conducere se obtine numai dupa implinirea varstei de 18 ani.
Numai bine va doresc.
Accident rutier
gabrielp
Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu niste informatii in legatura cu cazul meu.
Trebuie sa precizez de la inceput ca nu am permis de conducere, cu toate ca nu ... (vezi toată discuția)