avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinerea permisului de conducere categoria B inainte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinerea permisului de conducere categoria B inainte de a implini varsta de 18 ani?

este posibila? nu exista nicio derogare? exista vreun mod de obtinere a permisului inainte de 18 ani? orice...
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:28, 3 Ianuarie 2010
Legea prevede ca persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa aiba varsta de cel putin 18 ani. Nu exista nici o derogare de la aceasta regula; cursurile scolii de soferi pot fi incepute cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani.
Conform art.20/1 c.rut. persoana care este examinata pentru obtinerea unui permis de conducere,trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti,cu exceptia celor care conduc autovehicule din subcategoriile A 1 si B 1,care trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.
Asta stiu. Dupa logica mea, as crede ca daca persoana care vrea sa obtina permisul de conducere, indiferent de varsta (desigur...nici la 14 ani) dar 16-17, daca poate conduce, cunoaste legea si ar putea trece examenul, sa poata sa obtina si permisul. Dar legea din tara noastra nu accepta asta, si nu exista niciun mod de a-l obtine inainte de aceasta varsta. Am inteles. Multumesc pt raspunsuri!
Scoala de soferi se poate face si inaintea implinirii varstei de 18 ani, dar permisul de conducere se obtine numai dupa implinirea varstei de 18 ani.
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie la 16 ani sa merg cu o motociclete de 125 cmc andruskanu andruskanu salutare... vreau sa stiu daca la 16 ani pot sa merg cu o motocicleta de 125 cmc ??? daca nu, care este capacitatea cilindrica maxima la motociclete/scutere ... (vezi toată discuția)
Accident rutier gabrielp gabrielp Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu niste informatii in legatura cu cazul meu. Trebuie sa precizez de la inceput ca nu am permis de conducere, cu toate ca nu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)