avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare S.R.L.

Daca doresc sa imi infiintez un srl si apartamentul unde doresc sa fie sediul este al unui unchi de ce acte am nevoie?(buletinul propietarului,actul de propietate si planul casei? sau mai trebuie incheiat si un contract de comodat sau unul de inchiriere?ca unchiul meu nu prea se mai misca de la pat si nu cred ca ar putea sa se miste din pat ).
Daca firma nu are activitate in primele luni , trebuie depus vreun act?se depun actele odata cu inceperea activitatii?sau din prima luna de functionare?(daca societatea are decat un administrator , fara angajati).
As fi foarte recunoscator daca m-ati lamurii cu aceste 2 probleme.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 15:45, 2 Ianuarie 2010
1. Scoateti un extras de Carte Funciara pentru apartamentul respectiv si sa faceti un contract de comodat cu proprietarul. Mai trebuie sa consemnati si acrodul vecinilor (formularul i-l gasiti la ORC, poate chiar pe site-ul lor, pe www.onrc.ro). Aceste acte trebuie sa fie suficiente pentru a inregistra o firma cu sediul la adresa respectiva (impreuna cu actul constitutiv, bineinteles).

2. Pentru a va inregistra firma trebuie sa va prezentati la ORC. Ei va pot lamuri, cum trebuie procedat pentru a declara firma inactiva la inregistrare.
daca societatea nu desfasoara activitate la infiintare se va depune declaratia model 1 in conformitate cu prevederile art. 15 din L359/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire durata detinere spatiu sediu social roxana69 roxana69 Care sunt pasii pentru prelungire durata detinere spatiu sediu social? Nu imi este clar. Unde depun „Cererea de inregistrare a documentului care atesta ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR Vreau sa-mi vand actiunile firmei, sediul firmei are contract de comodat- termen nelimitat la adresa mea. Cei care cesioneaza m-au rugat sa las sediul inca o ... (vezi toată discuția)
Ctr comodat pt infiintare srl-inregistrat la anaf? adela05 adela05 Am un contract de comodat, pentru sediul social al unei societati care urmeaza sa se infiinteze. Acest contract trebuie inregistrat la Administratia Fianciara? (vezi toată discuția)