avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am iesit la pensie in anul 2016 iulie ,desi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am iesit la pensie in anul 2016 iulie ,desi am lucrat ...

Buna ziua,
Am iesit la pensie in anul 2016 iulie ,desi am lucrat 14 ani in grupa II de munca acest lucru nu a fost mentionat in "Carnetul de munca" Intreprinderea la care am lucrat a disparut fizic cu arhiva cu tot.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut legitimarea procesual pasivă a caselor de pensii în litigiile având ca obiect reconstituirea vechimii in munca/ încadrarea activităţii în grupa de muncă, însă numai dublu condiţionat: când angajatorul nu mai exista din punct de vedere juridic şi nu există documente primare doveditoare.
Asadar pot deschide actiune in instanta in baza acestei decizii a ICCJ ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 17:20, 3 Februarie 2021
Puteti promova o actiune in instanta pe baza deciziei ICCJ.
Multumesc frumos pentru raspuns, inteleg ca introducerea actiunii nu e conditionata de timpul scurs de la emiterea deciziei (In cazul meu nefavorabila)
Decizia de pensionare trebuia contestata in termenul prevazut de lege.

Dvs acum doriti doar recosntituirea vechimii in munca in situatia in care angajatorul nu mai exista din punct de vedere juridic şi nu există documente primare doveditoare.
Multumesc frumos,
Va doresc multa sanatate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a doua de munca George Lică George Lică Cum trebuie să procedez în situația în care societatea care deține arhiva fostei întreprinderi în care am lucrat,nu are documente care să ateste că am ... (vezi toată discuția)
Dacă nici lichidatorul nu deține documente referitoare la grupe ... Zlatcuiancu@yahoo.ro Zlatcuiancu@yahoo.ro Dacă nici lichidatorul nu deține documente referitoare la grupe de muncă ve trebuie să facem ? Pe cine acționăm in instanță ? (vezi toată discuția)
Dovada vechime TuguiDaniela TuguiDaniela Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie, daca puteti,cum se poate lua de la o firma radiata dovada de vechime si de grupa.Va multumesc. (vezi toată discuția)