Succesiune:Tata decedat in2018,Mama in 2020.Suntem doi frati.Nu s-a facut succesiunea dupa tata si nu s-au depus acte de acceptare la termenul de 1 an de la decesul tatalui.Acum vrem sa facem succesiunea dupa mama.Care ar fi pasii de urmat ?Am ingreunat demersul nefacind succesiunea cat mama era in viata?Va multumesc!
Pentru ipoteza în care frații se înțeleg, mergeți la notar și dezbateți ambele succesiuni.
Dacă nu se înțeleg și unul vrea să invoce faptul că celălalt este străin de moștenire prin neacceptare, atunci trebuie să vă adresați instanței de judecată.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
viorelus a scris:
Acum vrem sa ...
Dacă voințele dvs. sunt convergente, atunci nu ați îngreunat nimic. Mergeți la notar și rezolvați ambele succesiuni deodată.
Dacă unul zice hăis și celălalt cea, există riscul să vă distrați prin instanță.
Cum se plateste taxa de 1% avand in vedere ca deschid succesiunea la peste 2 ani de la decesul tatei ,si la 7 luni de la decesul mamei?Sau,* inca sunt salvat*?
Succesiune dupa deces
sandita
In luna mai 2017 a decedat mama.Care este procedura dupa decesul unui parinte? Parintii mei mi-au facut Act de donatie pe casa in 1992 cu drept de habitatie ... (vezi toată discuția)