avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune:Tata decedat in2018,Mama in 2020.Suntem doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune:Tata decedat in2018,Mama in 2020.Suntem doi frati.Nu ...

Succesiune:Tata decedat in2018,Mama in 2020.Suntem doi frati.Nu s-a facut succesiunea dupa tata si nu s-au depus acte de acceptare la termenul de 1 an de la decesul tatalui.Acum vrem sa facem succesiunea dupa mama.Care ar fi pasii de urmat ?Am ingreunat demersul nefacind succesiunea cat mama era in viata?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:26, 4 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ipoteza în care frații se înțeleg, mergeți la notar și dezbateți ambele succesiuni.
Dacă nu se înțeleg și unul vrea să invoce faptul că celălalt este străin de moștenire prin neacceptare, atunci trebuie să vă adresați instanței de judecată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Trebuie sa va adresati unui notar public de la ultimul domiciliu al parintilor decedati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

viorelus a scris:
Acum vrem sa ...


Dacă voințele dvs. sunt convergente, atunci nu ați îngreunat nimic. Mergeți la notar și rezolvați ambele succesiuni deodată.
Dacă unul zice hăis și celălalt cea, există riscul să vă distrați prin instanță.
Multumesc!
Cum se plateste taxa de 1% avand in vedere ca deschid succesiunea la peste 2 ani de la decesul tatei ,si la 7 luni de la decesul mamei?Sau,* inca sunt salvat*?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
viorelus, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune stefan_claudia stefan_claudia Buna seara, am si eu unele nelamuriri in privinta taxei de succesiune. Tata a decedat de curand si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Vreau sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces sandita sandita In luna mai 2017 a decedat mama.Care este procedura dupa decesul unui parinte? Parintii mei mi-au facut Act de donatie pe casa in 1992 cu drept de habitatie ... (vezi toată discuția)
Mostenire mama decedata Adrian Boho Adrian Boho Mama a decedat acum 7 ani si tata nu vrea sa faca succesiunea pe o casa eu fiind singurul copil al lor . Cum il pot obliga pe tata sa faca succesiunea sa pot ... (vezi toată discuția)