avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire mama decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire mama decedata

Mama a decedat acum 7 ani si tata nu vrea sa faca succesiunea pe o casa eu fiind singurul copil al lor . Cum il pot obliga pe tata sa faca succesiunea sa pot intra in posesia dreptului meu ? Daca nu se face succesiunea si astept sa decedeze si tata si sa o fac atunci ar avea altcineva din partea mamei dreptul la o parte din casa ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:59, 3 Septembrie 2018
Aveti 3 variante:
1. Ajungeti, totusi la un consens cu tata si dezbateti succesiunea amiabil, la notar.
2. Deschideti o actiune in instanta si dezbateti mostenirea pe cale judecatoreasca, unde e posibil ca imobilul sa fie atribuit integral fie dvs, fie tatalui, cu obligatia de plata a sultei catre celalalt. Sau imobilul sa fie partajat efectiv, in natura.
3. Asteptati si decesul tatalui si dezbateti mostenirea dupa ambii parinti, la notar.
Buna ziua,
1. In cazul ca nu vrea tatal dezbaterea succesiunii va puteti adresa instantei si o dezbateti cu sau fara voia lui.
2. Dupa decesul si al tatalui va puteti adresa unui notar sa dezbateti ambele succesiuni.
3. Nimeni din familia mamei sau tatalui nu pot avea pretentii la masa succesorala ramasa de pe urma mamei sau tatalui atata timp cat existati dumneavoastra sau copiii dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)