Buna ziua! Mama mea care a ramas vaduva se recasatoreste . Noi suntem 3 copii. Întrebarea mea este daca sotul care este de cetatenie Italiana are drepturi la casa din România? Tin sa mentionez ca ulterior am aflat ca are si datorii catre statul italian cu impozite si alte amenzi neplătite. Căsătoria va avea loc in Italia. Exista pericolul sa puna sechestru pe casa . Daca are si el ceva drepturi la casa din Ro.?
Buna seara. Daca bunurile despre care vorbiti sunt bunuri comune (cumparate in timpul casatoriei cu tatal dvs), ca urmare a decesului tatalui, cei 3 copii au fiecare dreptul sau, impreuna cu mama. Astfel, bunurile pe care le detine la acest moment, sunt bunuri proprii, si noul sot nu are vreun drept.Comunitatea legală prevede existenţa bunurilor comune, bunurilor proprii şi bunurilor comune ulterioare.
Bunurile dobândite de soţi după căsătorie, indiferent dacă sunt dobândite în mod individual sau împreună, fac parte din bunurile comune, cu excepţia bunurilor proprii şi bunurilor care sunt incluse în comunitatea de bunuri ulterioară.
Dacă mama dvs. moare înainte de soţul italian, acesta va moşteni 1/4 din partea mamei, adică 3/4x1/4=3/16din casă., dar asta numai cu condiţia să fi fost căsătoriţi LEGAL. . Dacă sunteţi copiii fostului soţ al mamei, vă revine ca moştenire 3/4 din jumătatea casei comune a părinţilor, voi fiind 3 copii, fiecăruia vi se cuvine 1/8 din casă.
Succesiune
vittorio1
Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)