avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce înseamnă condamnare fără acord de recunoastere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce înseamnă condamnare fără acord de recunoastere

Bună seara,
Ce înseamnă tip soluție "condamnare fără acord de recunoaștere"? Este vorba de o persoana care a condus ( sub influenta alcoolului) autoturismul și a provocat un accident din care a rezultat dauna materiala și rănirea propriei persoane. Precizez ca nu au fost alte victime sau alte daune ( s-a dat peste cap și a "aterizat" într-un șanț). După 1 an și 6 luni de așteptare a primit aceasta sentința, deși a fost prima abatere din viata lui și și-a recunoscut fapta.
În plus, se precizează că pe perioada supravegherii nu are voie sa conducă vehicule ptr care e necesar permis de conducere. Sa înțeleg ca 2 ani de zile nu-și va putea recupera permisul ( 3 jumătate în total), chiar dacă va face și munca în folosul comunității?
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
Danyella_tm, utilizator
Daca ramane definitiva, pe durata termenului de supraveghere nu are dreptul sa conduca. Poate depune apel in 10 zile de la comunicarea minutei.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare: dupa 1 an de la sentinta definitiva ( care va fi in februarie 2022 ) se poate anula in instanta punctul G din art. 85 alin. 2 CP, astfel incat sa isi poata recupera permisul ? Precizez ca acesta nu este anulat, doar suspendat conform sentintei de amanare a pedepsei, iar perioada de supraveghere este de 2 ani. Exista vreo procedura prin care il poate redobandi ( examen, test, dovezi, etc ) ? Mentionez ca au trecut 2 ani si 6 luni de la eveniment, perioada in care nu a avut drept de conducere.
Multumesc anticipat.
Se poate incerca, se solicita instantei incetarea obligatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna seara .La această decizie este anulat permisul ?temeiul art. 336 alin. 1 CP, cu aplicarea art. 396 alin. 10 CPP, raportat la art. 83 CP stabileşte ... (vezi toată discuția)
Mai pot recupera permisul dupa sentinta de condamnare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului? dariusgabriel dariusgabriel 22.02.2019 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet 4 penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 2 Cpp rap. la art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan David2210 David2210 Am condus mașina sub influența alcoolului (1.15 in sânge) și as vrea sa știu dacă o sa primesc dosarul ca sa ma duc să-mi ridic permisul deoarece mai ... (vezi toată discuția)