avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

data iesirii la pensie

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru doua femei,cu privire la data iesirii la pensie. Cazul 1 : Femeie, nascuta in 06.05.1962,stagiul total de cotizare realizat 24 ani,9 luni,5zile, din care 15 ani,4luni,1zi in conditii normale de munca si 6 ani,4 luni si 20 zile in grupa intai( Legea 3/77). Stagiul aferent pentru grupe -conditii de munca 3 ani. Persoana in cauza a depus dosarul de pensionare si a primit decizie de respingere a cererii fara alte lamuriri suplimentare. Ce conditii nu a indeplinit si cand va putea iesi la pensie ptr limita de varsta? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lupsamihai2004 , utilizator 07:17, 7 Februarie 2021
Varsta pentru iesirea la pensie si stagiul complet de cotizarea au fost motivele de respingere.

Stagiul complet de cotizare: 32 ani si 8 luni
Varsta standard de pensionare =62 ani si 3 luni
Va rog ceva lamuriri suplimentare,deoarece are 6 ani in grupa 1 de munca nu beneficiaza de 3 ani reducere din varsta de pensionare?Aceasta reducere se aplica doar daca realizeaza stagiul complet de cotizare?Concret cand va putea iesi la pensie?Va multumesc !
Mai 1962 August 2024 62/3 32/8
Reducerea de 3 ani se acorda in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Va multumesc pentru raspunsul clar si concret ca de obicei,daca se poate va rog un raspuns si pt cazul al doilea.
Persoana in cauza mai doreste sa va intrebe daca nu poate iesi la pensia anticipata si daca va beneficia de cei 2 ani pentru locuirea in zone poluate respectiv Copsa Mica.Multumesc !

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie? Maryn3la Maryn3la O ruda a lucrat 14 ani 9 luni si 5zile grupaI si 11 ani 4 luni si 3 zile grupa conditii normale si este pensionat pe caz de boala din 2005 gradul 3. total ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala oncescu1962 oncescu1962 Buna ziua, Ma numesc Oncescu Lenuta , m-am nascut la data de 12.05.1962, am lucrat la CFR CALATORI in perioada 1980-2003 si am stagiul de cotizare 32 ani din ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)