avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul si-ar putea face acte false pe casa mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul si-ar putea face acte false pe casa mea?

avem un apartament cu 2 camere dat in chirie.contractul este facut la mica intelegere,cu un contract de mana pe termen de 1 an.
dupa 3 luni de contract chiriasa a cerut sa faca imbunatatiri majore in apartament in sensul ca:
1.chiriasa a cerut sa scoatem aragazul
- noi am fost de-acord
2. a cerut consimtamantul nostru pentru a pune centrala termica din banii ei, iar din suma totala sa se sisteze chiria pe termen de 10 luni.
- am fost de-acord deoarece venea iarna
3. la alte 2 luni dupa a cerut ca mobilierul din apartament sa fie scos
-nu am fost de acord

nelinistea noastra este:pentru ce vrea ea sa isi creeze atata cofort cand are camera de zii mobilata cu mobila ei, iar mobilierul nostru e in dormitor,iar ea sta singura
ar putea sa faca acte false pentru a intra in posesia imobilului???
Daca da ce putem face?
suntem nelinistiti din cauza ca ea are atatea pretentii!
ar putea prin banii sa prosteasca vreun notar sau vreun avocat sa faca acte false pe imobil?am auzit ca au mai fost cazuri de genul acesta!
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 16:51, 4 Ianuarie 2010
Incheiati un contract redactat corect si inregistrati-va la finante, pentru plata impozitului. Veti putea dovedi, in caz de litigiu, legalitatea acestui contract.
Pastrati actele de proprietate la dvs.
ce valoare are contractul de mana?toate actele de la apartament sunt la noi!contractul e semnat de mine,chiriasa si 1 martor
Raspunsul la intrebare l-ati primit mai devreme. Contractul pe care l-ati facut "de mana" nu prea ar avea valoare tinand cont de faptul casustagandu-va de la plata impozitului pe chirie, de fapt comiteti o infractiune ce intra sub incidenta legii evaziunii fiscale.
Contractul de inchiriere este perfect valabil! Nu se cere nicio conditie de forma pentru valabilitatea sa, nici macar forma scrisa care serveste doar pentru proba. Cerinta inscrierii ca platitor de impozit este o o obligatie consecinta a existentei unui contract de inchiriere valabil, nu invers. Riscati sanctiuni daca nu va inregistrati, intr-adevar.

Cat despre acte false - ce acte false sa faca pe casa dvs? Daca e vorba de fals, asta se putea face si fara sporirea confortului, chiar fara sa stea in chirie acolo... Va faceti griji cu totul nejustificate, dupa parerea mea. Si eu am stat in chirie mult timp, si stiu foarte bine cum e - domnisoara respectiva are norocul de a avea bani sa faca imbunatatiri din banii ei, iar pe dvs nu ar trebui sa va deranjeze acest lucru. De ce sa nu isi faca o casa confortabila? E bunul dvs, dar ea sta acolo zi de zi si ei trebuie sa ii si placa, asa incat e foarte normal, dupa parerea mea, sa vrea sa isi sporeasca confortul.
daca nu aveti sa va faceti carte funciara

:D
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere neon butterflies neon butterflies buna ziua; ce trebuie sa fac pentru incheierea unui contract de inchiriere intre 2 persoane fizice? am o garsoniera proprietate pers si vreau sa o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Speta chirie bogdan1969 bogdan1969 am primit de la mama mea un apartament mostenit de ea sa il administrez si sa imi iau banii de chirie pentru mine avand in sensul acesta o procura notariala de ... (vezi toată discuția)
In urma adica respectiv in data de 09.12.2020 am incheiat un ... gabi1ro gabi1ro In urma adica respectiv in data de 09.12.2020 am incheiat un contract de mana scris intre mine in calitate de chirias si propietar,contract intre persoane ... (vezi toată discuția)