avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

buna ziua; ce trebuie sa fac pentru incheierea unui contract de inchiriere intre 2 persoane fizice? am o garsoniera proprietate pers si vreau sa o inchiriez unior elevi.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:00, 25 Martie 2011
Incheiati un contract in care specificati in ce conditii inchiriati spatiul: termen, chirie lunara, alte obligatii ale chiriasilor.
Pe baza contractului trebuie sa va inregistrati la fisc venitul respectiv si sa platiti impozit (aproximativ 12%). Obligatia aceasta e a dvs ca proprietar, chiriasii nu au vreo legatura iar valabilitatea contractului nu e afectata daca nu o faceti.
in prezent mai sta cineva in chirie dar nu e declarat la fisc, pers care va pleca intr-o luna; apartamentul e pe numele parintilor; ei sunt in strainatate; ce acte imi trebuiesc date de ei ( procuri?) pentru a incheia eu un contract legal? sunt major; multumesc;
Va trebuie imputernicire cel putin din partea unui parinte. Ma tem ca la fisc vi se va cere sa fie si autentica, desi aceasta cerinta nu rezulta din vreo lege. In acest caz conteaza mult despre ce stat vorbim, pentru ca s-ar putea sa fie nevoie de apostilare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de inchiriere pe aceeassi garsoniera eugengeorge eugengeorge Buna ziua, Doresc sa inchiriez garsoniera, propietare si am gasit 2 chiriasi, cuplu, ambii angajati la MAI. Va trebui in acest caz sa fac 2 contracte, cate ... (vezi toată discuția)
Se poate inchiria un apartment folosind imputernicire? ionela1982 ionela1982 Salut, detin un apartament impreuna cu o alta persoana, amandoi suntem in strainatate si as vrea sa inchiriez acest apartament. Am o imputernicire semnata de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in lipsa proprietarului ili47 ili47 Buna, asi dori sa dau in chirie apartamentul fiicei mele ,cine este in strainatate . Ce acte sunt necesare la Adm Finantelor ? ( ea doreste sa ... (vezi toată discuția)