avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 2 contracte de inchiriere pe aceeassi garsoniera
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

2 contracte de inchiriere pe aceeassi garsoniera

Buna ziua,

Doresc sa inchiriez garsoniera, propietare si am gasit 2 chiriasi, cuplu, ambii angajati la MAI.
Va trebui in acest caz sa fac 2 contracte, cate unul cu fiecare si ulterior sa le draclar la fisc.
Se poate inchiria aceeasi garsoniera la 2 persoane? Practic vor imparti spatiul.
Trebuie sa fac o specifictie in contractul de inchiriere?

Multumesc.

Eugen
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:18, 13 Februarie 2014
Puteti inchiria spatiul in baza a doua contracte de inchiriere incheiate cu doua persoane fizice diferite, sau puteti inchiria spatiul in baza unui singur contract de inchiriere, cu chirias doua persoane fizice.
In prima situatie (doua contracte de inchiriere) veti trece la obiectul contractului, pentru fiecare chirias, 1/2 din descrierea imobilului si chiria aferenta.
In a II-a situatie (un singur contract de inchiriere) veti trece la obiectul contractului inchirierea intregului imobil cu pretul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere neon butterflies neon butterflies buna ziua; ce trebuie sa fac pentru incheierea unui contract de inchiriere intre 2 persoane fizice? am o garsoniera proprietate pers si vreau sa o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere aleius aleius Eu, SC, am inchiriat un spatiu comercial de la o pers. fizica.Pe contract la "oblig. chiriasului" scrie: "sa suporte cheltuieli de intretinere ca: energie, ... (vezi toată discuția)