avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROPRIETARII SI CHIRIASII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROPRIETARII SI CHIRIASII

Sunt proprietara unei garsoniere pe care o inchiriez. In luna mai am inchiriat garsoniera unui cuplu care mi-a furat din casa, mi-a lasat toate datoriile de platit, au plecat cu cheile de la casa si au cam distrus in locuinta. Am facut o plangere la politie impotriva celor doi, avand si copii dupa buletinele lor; nu doresc trimiterea lor in judecata ca mai mult as pierde dar doresc sa-mi recuperez anumite lucruri si mai ales banii. La 40 ZILE de la depunerea plangerii am fost sunata de un angajat al politiei si am fost chemata ca sa dau unele explicatii. S-a purtat cu mine ca si cand eu as fi fost hotul si nu pagubitul. De atunci, sunt 7 luni si nu am mai primit nici un raspuns la plangerea facuta de mine. In schimb fostii chiriasi isi vad linistiti de viata ca i-am mai vazut de cateva ori pe strada.
Am omis ca precizez ca nu aveam decat un contract de mana semnat cu chiriasii, fara martori iar domnul de la politie a ridicat tonul la mine spunandu-mi ca politistii nu sunt recuperatori. Nu stiu care ste cursul pe care il urmeaza o plangere si nici in cat timp ar trebuii solutionata. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:15, 19 Decembrie 2010
Nu cunosc sa fie un timp anume pentru solutionarea unui caz. Ce va pot spune esta ca puteti depune o plangere impotriva politistului respectiv, la comandantul acestuia.
In astfel de cazuri, ar trebui sa le taie nu 25% din salariu ci 95%.
Referitor la inchirierea fara acte... riscati o amenda usturatoare, noroc ca politia si fiscul nu prea colaboreaza.
Eeventual,in afara celor aratate de distnsul meu coleg de forum,formulati memorii si incercati sa ajungeti in audienta cu acestea la comandantul politistului si la prim procurorul parchetului,din care face parte procurorul care supravegheaza urmarirea penala.
Solicitati sa vi se comunice si stadiul cercetarilor intreprinse.
Nu exista un termen precis prevazut in lege penrtu solutionarea plangerilor.
In lege este folositia sintagma generalista de "termen rezonabil"
Si eu va atrag atentia asupra relatiei contractuale ilegale dintre dvs si fostii chiriasi
Multumesc pentru raspunsuri.
Pe langa contractul semnat proprietar-chirias(fara a trece pe la notar) am contract depus la Fisc unde imi platesc la zi impozitul pentru cedare bunuri asa ca Politia poate sa colaboreze cu Fiscul, dar asta nu ma protejeaza cu nimic fata de abuzurile chiriasilor. Pacat ca numai proprietarii au obligatii legale nu si chiriasii.
Sa stiti ca proprietarii raspund pentru chiriasii pe care ii gazduiesc, dincolo de inregistrarea sau nu a unui contract de inchiriere la fisc.
Politia ii intreaba sau ar trebui sa-i intrebe de sanatate pentru ispravile chiriasilor.
Din punct de vedere al politiei, chiriasii trebuie sa fie inscrisi in cartea de imobil si sa aiba viza de flotant. Cu acestea in regula apoi chiriasii dau seama pentru comportamentul lor.
Numai ca noi mai avem mult pana departe....!
elga50 a scris:

Sa stiti ca proprietarii raspund pentru chiriasii pe care ii gazduiesc, dincolo de inregistrarea sau nu a unui contract de inchiriere la fisc.
Politia ii intreaba sau ar trebui sa-i intrebe de sanatate pentru ispravile chiriasilor.
Din punct de vedere al politiei, chiriasii trebuie sa fie inscrisi in cartea de imobil si sa aiba viza de flotant. Cu acestea in regula apoi chiriasii dau seama pentru comportamentul lor.
Numai ca noi mai avem mult pana departe....!



Foarte corect !
Parerea mea este ca daca aveti un contract legalizat,trebuie sa insistati in derularea cercetarilor si sa primiti ce vi se cuvine prin contractul incheiat.
Daca este vreo suma care il excede,nu veti primi.
Trebuie sa probati cu acte si martori situatia de fapt relatata si valoarea pretentiilor emise

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal proba in instanta? spike00spiegel spike00spiegel De exemplu in cazul unui furt proces verbal de constatare sau cum so numi reprezina proba in instanta? Poate fi cineva condamnat pe baza unui asemea proces ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare la fisc a contractului de inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va solicit un sfat in aceasta privinta: Am inchiriat garsoniera proprietate personala unei persoane si am incheiat un contract. Avand domiciliul la ... (vezi toată discuția)