avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass pentru venitul din dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass pentru venitul din dividende

Buna ziua !
O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la aceasta suma , fiind mai mica de 12 salarii minime pe economie ?Sau plateste doar impozit 5% ? Mentionez ca asociatul nu mai obtine alte venituri . Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:15, 4 Februarie 2021
Daca trebuie sa plateasca contributia la sanatate o persoana care incaseaza venit din dividende, nu are legatura cu faptul ca in acelasi timp mai are si un contract de munca valabil, ci doar daca acest venit din dividende incasat de exemplu in 2021 depasaste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie din acest an (12 x 2300 lei lunar). Daca depaseste, va trebui sa completeze si sa depuna declaratia unica si va plati cass 10% aplicat la valoarea plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende PopCristi PopCristi Buna ziua Daca am de distribuit 20000 lei din profit catre dividende firma in afara de cei 5% impozit mai are si alte obligatii? Daca in septembrie ... (vezi toată discuția)
10% din plafonul de 12 salarii sau din 10% din valoarea dividendelor? virgilbrd77 virgilbrd77 Buna ziua! Va rog un exemplu de calcul al impozitului CASS datorat in urma unor dividende cu valoare de 50000 lei. Asociatul are impozitul achitat pe cele 12 ... (vezi toată discuția)
Se plateste cass si/sau cas la venit din dividende? atticusfortezza atticusfortezza Asociat unic si administrator la o societate comerciala (S.R.L.) desfasoara activitate de consultanta in management pentru clienti firme. Firma plateste ... (vezi toată discuția)