avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se plateste CASS si/sau CAS la venit din dividende?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se plateste CASS si/sau CAS la venit din dividende?

Asociat unic si administrator la o societate comerciala (S.R.L.) desfasoara activitate de consultanta in management pentru clienti firme. Firma plateste impozit pe venitul micro de 3%.
Nu are CIM si nici contract de administrare. Asociatul unic se multumeste cu dividendele ce i se cuvin in cursul anului economic respectiv, pentru care -evident - plateste impozit pe dividende.
Are sau nu are obligatia sa plateasca contributie CASS si/sau CAS?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:01, 21 Martie 2021
Pentru venitul sub forma de dividende, asociatul unic trebuie sa mai plateasca doar contributia la sanatate si doar daca acel venit este peste plafonulul celor 12 salarii minime brute pe economie. Va depune declartia unica in 2022 pentru dividendele distribuite si incasate in 2021.
Poate desfasura asociatul unic/administrator activitate astfel incat sa nu aiba CIM la propria firma si nici contract de administrare?
Da. Este trecut ca reprezentantul societatii in statulul de infiintare la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende? ionela11 ionela11 Buna ziua, Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende?..impozitul trebuie cuprins si declarat in decl 100 cu termen astazi ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2018 diana_2017 diana_2017 In anul 2017 o societate era platitoare de impozit pe profit, dar cifra de afaceri realizata in 2017 e sub 1.000.000 euro. Are mai mult de 2 angajati. Cum ... (vezi toată discuția)