avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Tatal poate la cerere sa fie decazut din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Tatal poate la cerere sa fie decazut din drepturi ...

Buna ziua! Tatal poate la cerere sa fie decazut din drepturi parintesti? Iar copilul mai are drept la ceva de pe urma tatalui?
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 15:49, 4 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Îndreptățită să solicite instanței de judecată decăderea din drepturile părintești este autoritatea administrației publice cu atribuții în domeniul protecției copilului. Decăderea din exercițiul drepturilor părintești nu scutește părintele de obligația sa de a da întreținere copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parinitii nu dreptul de a solicita decaderea din drepturile parintesti. In situatia in care renunta in fapt la indatoririle pe care le au fata de copii se poate constata infractiunea de abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)