avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna seara. In luna decembrie firma la care lucram a redus din personal fiind trimiși in somaj. Conform contractului colectiv de munca, am beneficiat de cateva salarii compensatorii pe care am optat sa le primesc esalonat. Este normal sa-mi fie oprite din ele CAS, CASS cu toate ca eu sunt somer, deci numai sunt angajatul societății?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 6 Februarie 2021
Veniturile reprezentand plati compensatorii suportate de angajator potrivit contractului colectiv sau individual de munca intra in baza de calcul a contributiei de asigurari sociale , a contributiei la sistemul de sanatate si a impozitului pe venit.

Baza legala : art. 139 alin. (1) lit.q) si 157 alin. (1) lit. s) din Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii idanys idanys HG nr. 119/2014 - modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 - sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii ... (vezi toată discuția)
Impozitarea salariilor compensatorii(noul cod fiscal 2016). soringafton soringafton Stiti cumva daca salariile compensatorii se mai impoziteaza incepand cu 1 ianuarie 2016 (noul cod fiscal)? (vezi toată discuția)
De ce din salariile compensatorii se oprește impozit,cas,cass. ... Mihail-Aron Mihail-Aron De ce din salariile compensatorii se oprește impozit,cas,cass. Dacă mă angajez de ce îmi oprește taxe de doua ori (vezi toată discuția)