avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire din pensie pentru obligatii de plata care inca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire din pensie pentru obligatii de plata care inca sunt in termen

Buna ziua. Incepand cu 3 luni in urma mamei mele i se popreste din pensia de 834 lei suma de 161 lei cu titlu de retineri. Ea nu a primit nicio instiintare scrisa in prealabil.
In prima luna a fost la casa de pensii sa intrebe pentru ce este aceasta poprire iar cei de acolo au zis ca este o greseala si i s-a returnat respectiva suma.
Luna urmatoare a fost retinuta aceiasi suma iar cand s-a dus din nou la casa de pensii i-au zis ca este vorba de datorii la impozite si la ANAF si sa se adreseze guvernantilor daca are o problema cu asta.
Avand access la obligatiile de plata prin ghiseul.ro stiu sigur ca impozitle locale sunt platite la zi iar la ANAF este intr-adevar o restanta pe care o achitam incet-incet de ceva vreme.
La o luna dupa ce a primit pensia cu retinerea de 161 lei, 50 lei s-au dus in contul ANAF (datoria pe care o cunosteam cu exactitate a fost redusa cu 50 lei fara aparatia altor obligatii de plata) iar 75 lei s-au dus la Impozite si Taxe Locale pentru obligatii de plata pe anul curent care au cel mai apropiat termen scadent pe 31 Martie, pana cand mai sunt 2 luni din momentul acesta sau 3 luni de la momentul popririi si care aparusera de putin timp in evidenta ghiseul.ro.

Trecand cu vederea ca nu a primit nici macar o instiintare scrisa in prealabil pentru aceste popriri, nu este cumva ilegal sa i se retina din pensie pentru a plati impozite care inca sunt in termen?
Aditional, daca ati urmarit sumele pe care le-am dezvaluit mai sus, puteti observa cum numai 125 lei au fost directionati spre obligatii de plata, restul de 36 lei fiind disparuti fara urma.
Avand in vedere situatia epidimilogica din tara i-am recomandat mamei mele sa nu se mai duca la ghisee pentru a nu risca expunerea la virus.
As aprecia un sfat de la cineva cu cunostinte in domeniu sau care a trecut printr-o experienta similara. Va multumesc pentru atentie.

Alte discuții în legătură

Am primit pensia marita, dar executorul a mai luat din ei 100 ... stefanel67 stefanel67 Am primit pensia marita dar executorul a mai luat din ei 100 lei fata de cât aveam proprie, Este Legal cum a procedat executorul sa oprească 100 de lei din ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor SerbanP SerbanP Buna ziua, In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in ... (vezi toată discuția)
Probleme pensie sigian sigian Problema Juridica: Bună ziua !va rog sa mă sfătuiți într o problema.Mama mea a primit o înștiințare în care este anunțată ca i s a blocat pensia în ... (vezi toată discuția)