avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil

Buna ziua.comunitate.Numele meu este Cristian si tatal meu a decedat in decembrie 2020.Momentan eu am fost si sunt in Spania.Nu am putut merge in Romania la inmormantarea talalui meu.....Tatal meu a trait in concubinaj cu o femeie si acum la ridicarea lui de la morga,concubina tatalui meu nu a putut sa il ingroape fara ca eu sa dau o declaratie pe propria raspundere precum eu o deleg in scris pe concubina sa se ocupe de aceasta.Apoi peste cateva zile sa imi spuna ca are nevoie de o procura ca sa scoata certificatul de deces si apoi sa depuna documentatia pentru primirea ajutorului de inmormantare.Eu am precizat ca aceste doua lucruri sa fie specificate in procura speciala facuta la Ambasada Spaniei la Madrid.Intre timp ea a ridicat suma si acum cand am cerut sa imi trimita certificatul de deces ,mi s/a spus ca nu mi/l va da deoarece ea vrea sa ramana cu el.
Intrebarile mele catre comunitate sunt urmatoarele:
Ce pot face in acest caz refuzandu/mi darea lui?Cand ajung in tara imi poate elibera starea civila altul si anuland pe al ei sau trebuie sa merg la politie? Tata are o asigurare de la locul de munca si o transa pe cinci ani de primirea unor bani esalonat in legatura cu niste sporuri.Ea tot incearca sa mearga la munca sa le spuna ca ea vrea sumele de bani ca are certificatul de deces.
Daca nu dezbat mostenire ,eu fiind singurul fiu,pot ridica depozitele tatalui meu?In cazul in care a imprumutat niste bani si are un girant la banca ,ma poate afecta?Mentionez ca tata a fost un om simplu fara proprietati.
VA MULTUMESC PENTRU CITIREA CAZULUI MEU SI ASTEPT UN RASPUNS
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
jaguar26iunie79, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:58, 6 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, concubina nu are niciun drept legal la moștenirea tatălui.
În al doilea rând, chiar dacă deține certificatul de deces, nu poate face nimic fără dezbaterea succesiunii. Și nici dvs, chiar dacă sunteți unicul fiu.
Cu alte cuvinte, certificatul de deces nu ii foloseste la nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concubinaj Selina79 Selina79 Tatal meu a decedat in data de 27.05.2015. Garsoniera in care a locuit pana in momentul decesului se afla in proprietatea sa personala dar si a mamei mele. ... (vezi toată discuția)
Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica certificatul de deces, și cine poate beneficia de moștenire dacă nu există rude de sânge? Robert2000 Robert2000 Tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 18 ani. Doamna a murit in urma cu 4 zile. Certificatul de deces nu i s a eliberat tatalui meu ptr ca este concubin. ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog frumos monica38 monica38 Fratele meu a decedat in 13 martie anul acesta, a trait in concubinaj 20 de ani cu o doamna. In 05.01.2010 a primit decizia de pensi pe caz de boala, iar pe ... (vezi toată discuția)