avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar matusa-nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar matusa-nepot

Detin 1200 mp in cota de ½ conform “acte” dar fara ca terenul sa aiba carte funciara.Acest teren este mostenit de la bunici.Bunicii initial au detinut 2400mp dar au vandut 1200mp in anul 2000. Au fost 2 cumparatori care in anul 2004 si-au facut carti funciare.Suprafata din actele celor 2 cumparatori insumeaza 1200mp.
Dar unul dintre cei 2 cumparatori are 600mp din acte 670 mp din masuratori si are imprejmuit cu gard solid 1000mp.
Matusa, cea care detine cealalta cota de ½ despre care am vorbit la inceputul discutiei, in anul 2011 l-a dat in judecata pe ocupant pentru REVENDICARE IMOBILIARA, dar a piedut procesul.

A pierdut datorita faptului in Expertiza s-a indicat ca obiectul litigiului un teren ocupat legal(parte din cartea funciara).Probabil ca matusa a indicat Domnului Expert un teren pentru care paratul avea acte legale.. Asa ca matusa a pierdul , ocupantul si-a pastrat gardul iar matusa a inceput sa ma sicaneze sa imi spuna ca terenul de care ma ocup eu este al dansei.

Dupa ce matusa a pierdut procesul din anul 2011 mi-a interzis sa mai folosesc terenul. M-am conformat in mare masura pentru ca matusa este foarte vocala.Dupa anul 2011 am curatat gunoiul de cateva ori de pe teren ,am fotografiat pe cei care arunca gunoi si m am adresat Politiei locale pentru a-i amenda, m-am adresat Politiei in momentul in care un vecin a cultivat terenul etc.Dar ,pana in 2011 cand matusa mi a spus ca terenul este in litigiu cultivam terenul, terenul avea un gard provizoriu si cumparasem un garaj prefabricat pe care urma sa il transpot pe terenul meu (partea libera).Tot timpul am platit impozit pentru acest teren in timp ce matusa dupa ce a pierdut procesul din anul 2011 a renuntat sa mai plateasca impozit.

Avan in vedere cele de mai sus va rog sa imi spuneti daca exista suficiente argumente pentru ca in Instanta Judecatoreasca sa i atribuie matusii terenul ingradit pentru care s-a judecat cu ocupantul terenului in anul 2011.

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar stircu stircu 1.La inceputul anului 2017 am inceput un proces -Partaj Judiciar pentru 1/2 din 1200 de mp- intre mine si matusa. Am angajat un avocat i-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)