avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj judiciar


1.La inceputul anului 2017 am inceput un proces -Partaj Judiciar pentru 1/2 din 1200 de mp- intre mine si matusa. Am angajat un avocat i-am prezentat situatia pe larg iar acesta mi-a spus ca detaliile le vom spune expertului.
Initial proprietarul terenului a fost bunica ( decedata in anul 2002) .Bunica a avut 2 copii pe tata si pe matusa cu care ma judec in momentul de fata. In perioada 2006-2007 tata ( decedat in 2009) a stabilit in instanta ca matusa primeste 1/2 din 1200 mp iar dansul lafel dar fara a stabili prin masuratori cine ce parte a terenului primeste.
2. Pe parcursul procesului dupa stabilirea expertului am fost „fentat” adica nu am primit citatia prin care eram chemat la expertiza. In plus pe confirmarea de primire destinata mie scrie refuz si banuiesc ca este scrisul matusii. Am facut o adresa la Posta Romana si am primit un raspuns in care se mentiona ca un angajat a fost sanctionat disciplinar pentru intarzierea printarii telegramei.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pentru a se lua masuri impotriva celei care a scris „refuz” pe confirmarea de primire si pentru a se tine cont in proces de acest fapt?
3. Judecatorul a decis refacerea (completarea) cu o alta varianta de lotizare a expertizei . Expertul a completat o alta varianta de lotizare dar fara a tine cont de spusele mele mai mult expertul a incercat sa ma convinga ca realitatea nu este cea pe care o cunosc eu pe baza documentelor. Eu aveam un document de la Primarie si extrase de carte funciara de la OCPI din care se reiesea faptul ca suprafata de 1200 de pt este 900 mp. ( aveam extrasul de carte funciara ale vecinilor. Terenul pentru care ma judec nu are carte funciara)

4.Dar intre punctul 2 si 3 ale acestei scrisori am aflat despre faptul ca in anul 2011 matusa s-a judecat cu vecinul terenului nostru pentru ca acesta a ocupat o parte din cei 1200mp. In acel proces matusa a pierdut o suprafata de 300 mp pt care vecinu a demonstrat ca are acte ( cadastru si intabulare)si in plus a si vandut acel teren si tot atunci s-a stabilit ca alti 350 de mp sunt ocupati fara acte de o alta persoana. Expert in dosarul din anul 2011 a fost acelasi ca si in procesul de fata cu toate acestea in lipsa mea MI S-A ATRIBUIT TERENUL pe care matusa mea l-a pierdut intr-un proces in anul 2011.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie ?va rog sa imi spuneti daca terenul pierdut de matusa ( 300mp din 1200mp) i se va atribui dansei sau nu se va lua in calcul la impartire?
Mentionez faptul ca subsemnatul (reclamantul) am dezbatut succesiunea in anul 2013 la Notar pentru suprafata de 1/2 din 1200mp.si am constatat tot atunci ca partea lasata de tatal meu este libera fara probleme.

5,In a -II-a incheiere de sedinta (cand nu aveam cunostinta de procesul din anul 2011) matusa spune ca terenul meu este ocupat de o vila. Terenul ocupat cu o vila este terenul pierdut de matusa in procesul din anul 2011.
*cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pentru a evidentia faptul ca matusa a mintit?

6. studiind extrasul de carte funciara al vecinului care a castigat 300 mp in procesul din 2011 am constatat ca exista o eroare materiala astfel. Acesta are din acte 552 mp dar din masuratori la o rubrica este completat 618 de mp iar la o alta rubrica suprafata mas. 317,61 mp .Am aflat de la OCPI ca este vorba de o eroare materiala si ca probabil valoarea corecta 618mp.
*In cazul in care valoarea corecta era 317,18 vecinul putea revendica partea terenului ocupata fara acte?
Dupa ce am comunicat in instanta aceasta problema(eroarea materiala) care trebuia clarificata de expert din punctul meu de vedere vecinul a luat masuri si a corectat eroarea materiala dar a obtinut o alta valoare 618,25mp. Avand in vedere faptul ca diferenta dintre 618,25-552 reprezinta o parte din trenul piedut de matusa in anul 2011 in instanta
*va rog sa imi spune-ti daca vecinul putea corecta aceasta eroare matriala pe parcursul procesului despre care discutam sau cum trebuia procedat?

6.la data de 12.12.1018 matusa (parata) a angajat un avocat.La urmatorul termen 21,02.2019 avoactul matusii a cerut chestionarea martorilor ( lucru care nu m-a deranjat foarte tare) dar si proba cu martori.La randul lui avocatul meu a cerut proba cu martori .Nu am fost prezent la acest termen de judecata datorita faptului ca avocatul meu mi-a spus ca nu este necesar sa vin de la 8.30 si ca ma va anunta cu putin timp inainte de inceperea procesului nostru dar apoi mi-a spus ca avocatul paratei a cerut dosarul la inceperea sedintei lucru de care am fost deranjat.
Consider important faptul ca in perioada 12.12.2018-20.02.2019 au venil la mine acasa 3 persoane care s-au oferit a fi martori dar i-am refuzat pentru ca nu stiam ca este necesar dar si datorita faptului ca au solicitat anumite avantaje.
Matusa a avut la dispizitie cel putin mai bine de 2 luni calendaristice pentru gasirea martorilor in timp ce eu am avut 5 zile dupa ce i-am refuzat neconsiderand necesar.
pot mentiona elementele de la punctul 6 in proces si cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 25 Martie 2019
Problema dvs. cred ca necesita deplasarea la avocat cu actele.
E foarte complexa situatia, greu de inteles. Cautati un consultant lqa sectiunea consultant sau contactati un avocat recomandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar matusa-nepot stircu stircu Detin 1200 mp in cota de ½ conform “acte” dar fara ca terenul sa aiba carte funciara.Acest teren este mostenit de la bunici.Bunicii initial au detinut ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)