avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neclaritati registre contabilitate/obligatii SPV
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neclaritati registre contabilitate/obligatii SPV

Buna seara,

Detin un PFA prin care prestez servicii pentru un client din interiorul UE si revizuind contabilitatea si documente in vederea depunderii declaratiei unice, am cateva neclaritati:

1 Facturez in valuta iar plata de regula se face la cateva zile dupa ce trimit factura clientului. In registrul de incasari si plati trebuie sa trec factura la data la care a fost emisa (trimisa clientului), sau la data in care au intrat banii in contul de PFA? De asemenea, de cursul BNR al carei zile trebuie sa tin cont?

2 In contextul unei potentiale erori in registrul de incasari si plati e destul sa tai sectiunea cu o linie si sa rectific ulterior? Care sunt sanctiunile pentru completarea necronologica, atata vreme cat totul este la zi?

3 In SPV apar ca datorand doua sume de bani in baza declaratiei unice depuse pentru 2019; ele sunt trecute ca "Obligatii principale". Din neatentia proprie, una a depasit data scadentei primind somatie, cealalta nu. Am initiat plata pentru prima prin ghiseul.ro, primit confirmare ca se proceseaza de cateva zile, insa datoria tot apare in SPV ca fiind neachitata. Trebuie sa mai fac vreun pas ca sa confirm plata?

De asemenea, e vreo modalitate de a afla originea concreta a sumelor respective? E posibil sa fie o eroare? Am platit procentele datorate imediat dupa depunerea declaratiei unice anul trecut.

4 Registrul inventar trebuie completat la sfarsit de an doar in cazul in care s-au facut achizitii noi prin contul de PFA? De asemenea, Registrul de evidenta fiscala e necesar la norma de venit? Trebuie sa includa doar venitul total si cheltuielile deductibile?

Stiu ca e serie mai lunga de intrebari, insa as aprecia oricat ajutor e posibil. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Pfa in sistem real si facturare canada FilipB FilipB Buna ziua. Am infiintat un PFA si mi s-a ivit ocazia sa am un client din Canada. M-ar interesa cum se procedeaza cu facturarea. Am nevoie de ceva acte in ... (vezi toată discuția)
Nereguli cu facturi. ce probleme pot apărea? Petrovic Petrovic Referitor PFA în sistem real și plătitor de TVA, vă rog să îmi spuneți care sunt consecințele următoarelor categorii de probleme 1. Facturi ... (vezi toată discuția)