Buna ziua
Logodnicul meu este de cetatenie pakistaneza,ne-am cunoscut in Austria,unde vine destul de des datorita serviciului.Vrem sa ne casatorim in Romania si am dori sa stim pentru casatorie ce acte sunt necesare.Unde se poate face casatoria civila,la ambasada ori la starea civila a carui sector provin,cat dureaza pana primim actul si cum poate primi ''permis de sedere'' .
Pe scurt aveti nevoie de :
- certificate de nastere
- certificate medicale prenuptiale (eliberate cu cel mult doua saptamani inainte de casatorie)
- buletine de identitate
- declaratia de casatorie
- certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata
- dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)
- in cazul in care ambii soti sunt cetateni straini sau cu domiciliul in strainatate va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei.