avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. ...

Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. Mostenitori suntem eu si un copil. Am insa o problema legata de o masina pe care sotul meu a cumparat-o dar nu a mai apucat sa o inmatriculeze. La succesiune nu am stiut de ea. Este o masina veche din 2006 pe care a luat-o cu 4000 RON. Acuma figureaza la primarie pe numele sotului decedat si am platit impozit dupa ea. Am vorbit cu copilul si nu are pretentii asupra ei. Va rog sa-mi spuneti daca puteti cum sa procedez in acest caz ca nici la fier vechi nu o pot duce. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tureisilvia , utilizator 08:20, 6 Aprilie 2021
Nu prea aveti ce face.
Ca sa o includeti in masa succesorala, ar fi trebuit inmatriculata pe numele defunctului.
Iar copilul degeaba nu are pretentii la masina. O data ce a acceptat mostenirea si a ramas mostenitor, mosteneste tot.
Si alte bunuri viitoare pe care le veti mai descoperi.
Multumesc pentru raspuns. Nu e prea incurajator. Din pacate nu se poate inmatricula pe o persoana decedata - am fost si m-am interesat. Ce nu inteleg eu este de ce nu se poate face succesiune pe baza contractului de vanzare/cumparare?
Pentru ca nu este suficient. Masina trebuie inregistrata legal in circulatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bun pentru care plătește impozit, deci statul îl consideră proprietate pentru că există un contract de vânzare-cumpărare. E ilogic ca mașina să nu poată fi moștenită de cei în drept chiar și neînmatriculată pe numele decedatului.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Emilika40, utilizator
e inmatriculata pe numele vanzatorului, e inscrisa in circulatie, dar nu conteaza, ca bun in sine se poate mosteni, nu are legatura cu inscrisul in circulatie.
Mergeti la notar unde ati dezbatut succesiunea cu actele masinii si contractul de vanzare , iar apoi cu suplimetul ala, ce va da, radiati masina, o duceti la remat, o onscrieti sau ce vreti.

Alte discuții în legătură

Certificat de moºtenitor.... fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună ziua, Am o nelămurire, întrebare,precizare -- am avut o maşină Dacia 1310, care este vîndută la data 2011.oct. , dar la primărie este înscrisă ... (vezi toată discuția)
Radiere definitiva din circulatie valiispas valiispas Am vandut un auto, in 2012, cu CVC si cu mentionarea instrainarii in talon. Cumparatorul nu a inmatriculat in 30 zile masina si a vandut-o mai departe fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)