Buna seara
Am in proprietate un teren intravilan din 2001. A scos certificat de urbanism dar conform acestuia nu pot construit deoarece terenul nu se incadreaza in Regulamentul de urbanism al comunei. Regulamentul respectiv are prevederi mai drastice decat Codul Civil adica latimea la strada ar trebuie sa fie 12 m in loc de 10,5 existenti si amplasarea constructiei sa se faca la cel putin 3 metri de limita proprietatilor alaturate, terenul avand 12 metri imi raman numai 6 pentru constructie exact pe mijlocul lui. Intrebare: Poate un Regulament de Urbanism local sa exceada cerintele din Codul Civil ? Ce pot face in aceste caz ? Multumesc
Da, este posibil ca regulamentul de urbanism sa aduca restrictii suplimentare fata de limitele impuse de codul civil, fapt prevazut chiar de codul civil:
Art. 612: Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
M am adresat si raspunsul a fost ca desi am primit certificat de urbanism conform a ceea ce scrie in el, practic nu pot construi. Mi s a sugerat sa merg sa discut cu primarul. Atunci de ce mi s-a mai eliberat ? Ce sa imi faca primarul ?
Aprobare vecini
mihaela1007
buna ziua.
ma intereseaza daca am nevoie de aprobarea vecinilor pentru lucrari de extindere pe inaltime (inca un etaj) a unei cladiri construite pe hotarul cu ... (vezi toată discuția)