avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aprobare vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aprobare vecini

buna ziua.
ma intereseaza daca am nevoie de aprobarea vecinilor pentru lucrari de extindere pe inaltime (inca un etaj) a unei cladiri construite pe hotarul cu acestia.
proiectul initial era aprobat pentru 2 etaje si mansarda,dar s-au construit efectiv doar 2 etaje.
ce spatiu trebuie sa existe intre constructie si gardul vecinilor in cazul in care acestia nu sunt de acord?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:51, 15 Septembrie 2012
Noul Cod Civil la art. 612, zice că : Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic ;

- certificatul de urbanism acordul vecinilor, conform prevederilor art.27 alin.1 din Ordinul nr.839/12.10.2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii nr.50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Constructie etaj casa pe hotar smv smv Buna ziua, Situatie: Casa fara etaj Bucuresti, Colentina-Andronache, caramida, construita cca 1950, pe hotarul dintre proprietati pe o lungime de 20 de ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre cladiri danieis danieis salutare am o intrebare si cer un sfat parintii mei locuiesc intr-o casa de tip duplex,vecinul a vandut ,proprietarul nou a demolat ,fara a avea acordul ... (vezi toată discuția)