avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie Etaj Casa Pe Hotar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie Etaj Casa Pe Hotar

Buna ziua,

Situatie:
Casa fara etaj Bucuresti, Colentina-Andronache, caramida, construita cca 1950, pe hotarul dintre proprietati pe o lungime de 20 de metri din totalul de 40.
Pe proprietatea invecinata nu este construit nimic.

Obiectiv:
"Raderea" acoperisului si construirea unui etaj peste constructia actuala, pe aceeasi suprafata ca si parterul.

Intrebare:
Este legal sa extind constructia actuala pe vertical tinand cont ca aceasta este construita pe hotar?

Multumesc anticipat,
Vlad
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 10:55, 8 Ianuarie 2014
Ar fi de precizat ca inaltimea constructiei este reglementata de norme date de serviciul de urbanism al primariei prin care se urmareste deopotriva armonizarea constructiei noi cu constructiile existente si asigurarea unei durate minime de insorire a constructiilor din jur. Cu acordul vecinilor se pot face si derogari de la normele privind gradul de insorire...
Astfel este recomandat sa va adresati primariei si sa aveti acordul vecinului.
Multumesc de raspuns. Problematic ar fi acordul vecinului pentru ca din ce inteleg eu de mai jos ar fi singura modalitate.

"Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic."

Interesant e ca la mine in cartier s-au construit o multime de case cu etaj fix pe hotar si culmea intre vecini care nu se intelegeau de nici un fel.
cunosc situatia deoarece am cabinetul in zona, ...va recomand sa mergeti la Primarie ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce distanta se poate construi un imobil? PANTOIANU PANTOIANU La ce distanta de razor se poate construi un imobil. (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)
Aprobare vecini mihaela1007 mihaela1007 buna ziua. ma intereseaza daca am nevoie de aprobarea vecinilor pentru lucrari de extindere pe inaltime (inca un etaj) a unei cladiri construite pe hotarul cu ... (vezi toată discuția)