avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna dimineata, am avut saptamana trecuta prima infatisare intr-un dosar de partaj cu fosta sotie.
Speta este urmatoarea: ea este reclamanta, dar a bagat in partaj bunuri proprii ale mele, achizitionate inainte de casatoria cu ea, atunci cand eram intr-o relatie de concubinaj, respectiv 2 imobile si 2 masini.
Avocatul ei a pus problema in felul urmator: daca se dovedeste ca bunurile au fost achizitionate in ideea ca am luat imobilele ca sa stam impreuna in ele, pot fi supuse partajului!
Nu mi se pare corect absolut deloc, atata timp cat masinile au fost luate cu bani cash din surse proprii, iar imobilele, unul cash si celalalt cu credit, care este in desfasurare si in momentul de fata!
Din ce am mai citit pe forumuri, corect ar fi sa ii platesc o sulta egala cu jumatate din ratele din momentul casatoriei si pana la divort, nu?
Chiar sunt curios de raspunsurile dumneavoastra!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 10 Februarie 2021
aveti si dvs avocat, banuiesc....deci lasati in seama lui sa raspunda prin intampinare. Daca nu aveti avocat, ar trebui sa aveti.
Bunurile sunt proprii, oricat s-ar stradui doamna sa probeze altceva si nu numai ca au fost cumparatae inainte de casatorie, ci pt ca banii au fost ai dvs.
Are un drept de creanta pt ratele platite, asta e altceva.
Da, bineinteles ca am si eu avocat
Exact ce ati spus dvs, stiam si eu, dar ea vrea sulta si pentru perioada de concubinaj, asta-i problema!
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
alex201888, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
avem o problema,afirmatia asta :
atata timp cat masinile au fost luate cu bani cash din surse proprii, iar imobilele, unul cash si celalalt cu credit, care este in desfasurare si in momentul de fata!

e diferita de asta

dar ea vrea sulta si pentru perioada de concubinaj, asta-i problema!


Ea poate cere sa se constate ca are un drept de creanta si pt perioada anterioara casatoriei, daca a contrubuit cu bani. Nu e pune problema de prescriptie, ca pe perioada casatoriei, termenul e suspendat
Daca nu a contribuit, nu are cum sa ceara bani.
Iar bunurile nu sunt comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj după o perioadă de 10 ani împreună, din care cinci în concubinaj: cum se împart bunurile? alex201888 alex201888 Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai concise. Caz concret: sunt foarte aproape de un viitor divort, nu se ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)