avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala auto. Buna ziua.In urma unui accident ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala auto. Buna ziua.In urma unui accident rutier eu ...

Dauna totala auto.
Buna ziua.In urma unui accident rutier eu fiind pagubitul, firma de asigurări a considerat dauba totala.Am primit oferta lor am acceptat totul a fost ok.Totodata a fost si licitatia pt. mașină.Nestiind procedurile am legatura telefonic la licitații și mi sa trimes un email cu datele de.contact ale celui care licitase mașină.Am luat legatura cu acesta care ne a comunicat că va dura foarte mult ca are multe mașini de ridicat .In acel moment am refuzat oferta lui de licitatie .I am spus că nu putem astepta mult pt ca numai aveam mașină .Si asa a ramas stabilit ca refuzăm.De aici apare problema.Dupa cateva zile am fost sunati de cel care ne dăduse numărul celui care licitase mașină. Acesta a început să ne amenințe că dacă nu dăm epavă suna la asigurator pt a ne bloca banii sau sa reevalueze sa ne dea bani mai puțini.Ca ei au muncit si trebuie să își recupereze banii.Mie personal mi se pare total ilegal acest mod de abordare. Nu am semnat nimic cu ei ca le dăm masina . Cineva ma poate lamuri ?.Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cristina377 , utilizator 20:17, 10 Februarie 2021
Buna seara. Depinde de cum ati convenit cu asiguratorul. Din ce spuneti dvs, ati optat pentru primirea unei sume de bani ca si despagubire, in care o parte reprezinta valoarea epavei, si pastrarea epavei de catre asigurator. Cu siguranta ati fost intrebat daca doriti sau nu sa pastrati epava.
Buna seara.In momentul in care sa facut constatarea acesta ne a spus că va fi scoasă la licitație pt a se stabili valoarea ca epavă dar noi vom alege dacă o dam sau o păstrăm.Ca ei să ia epavă era necesar în 10 zile de la licitatie ca noi sa acceptăm sau nu.Si am sunat după aceste amenintari la firma de asigurări care a spus că nu suntem obligați să o dam.plus că despăgubirea care o va face asiguratorul este minus valoarea epavei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
Cristina377, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretul de piata,pretul epavei m.apostolescu m.apostolescu Buna ziua! La sfarsitul anului 2017 masina mea a fost implicata intr-un eveniment rutier din care a iesit dauna totala.Cei de la asigurari au calculat pretul ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)
Daună totală în urma unui accident: asigurătorul mi-a dat de ales între 8000 de lei și scoaterea epavei la licitație. există un site unde se pot urmări aceste licitații? maru593 maru593 In urma unui accident, asigurătorul a declarat paguba totala si mi-a evaluat masina la 8000 RON. Mi s-a comunicat ca, daca aleg sa nu repar masina cu suma ... (vezi toată discuția)