Se dau doua societati comerciale cu acelasi cod caen prinicipal de prestari servicii, cu acelasi asociat majoritar si administrator. Ambele neplatitoare de TVA.
Au fost infiintate si gandite sa presteze acelasi tip de servicii, in localitati diferite.
Datorita situatiei actuale nr de clienti nu a crescut conform estimarilor si se doreste transferul tuturor clientilor pe o singura societate, cu tot cu solduri restante sau avansuri, urmand ca cealalta societate sa desfasoare in contiuare aceleasi servicii dar catre sector Business si eventual sa adauge si alte tipuri de servicii in portofoliu.
Clientii existenti au incheiat contract cu abonament lunar ce prevede clauza de cesiune catre terti si intentionam sa resemnam contractele pe societatea care ii va prelua pe toti.
Intrebarea este insa referitoare la transferul soldurilor din punct de vedere contabil. Firma de contabilitate imi spune ca se poate face mutarea de solduri doar prin vanzarea societatii.
Desi nu sunt contabil, indraznesc sa cred ca totusi exista solutii legale pentru a realiza acest lucru, ca de exemplu situatia in care un operator de telecomunicatii preia baza de clienti a unei retele mai mici, locale.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Cum am putea solutiona aceasta situatie din punct de vedere contabil?
Firma
ionescu_ady
buna ziua
la multi ani pt toate doamnele,domnisoarele si mamele
intrebarea mea: vreau sa cumpar o firma catv si net
firma functioneaza
ce trebue sa stiu ... (vezi toată discuția)