avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer firma dintr-un judet in altul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer firma dintr-un judet in altul

Buna!
Pot sa am firma pe un judet si sa desfasor activitate si in alte judete?

Cum se face transferul firmei dintr-un nudet in altul? Ma intereseaza sa pot plati in alt judet taxele si impozitele. Se poate face asta si fara transfer?
Care sunt costurile si durata? In acest timp pot desfasura activitati?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 08:43, 4 Decembrie 2011

Da, putei sa aveti firma (adica sediul social) pe un judet si sa desfasurati activitate oriunde in tara, chiar si in strainatate.
Puteti solicta de la DGFP-AFP mutarea dosarului fiscal al societatii comerciale.
daca aveti sediul social in BUCURESTI si vreti in CLUJ sa desfasurati activitatea propriu zisa declarati punct de lucru cu 5 salariati restul e treaba economistului sau expertului contabil cand face viramentele bancare catre trezorerie.Dar puteti avea si sediu secundar dar la sediul social nu aveti activitate care sa va permita realizarea de venituri solicitata la ORC .

DACA solicitati MUTAREA sediului social atunci trebuie sa aveti acceptul Finantelor privind transferul soldurilor DEBITOARE care se stabileste prin controlul .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator
Multumesc!
Nu imi este foarte clar dar important este ca se poate.
Ma intereseaza daca am firma pe un judet iar eu ma mut in alt judet, deci voi avea clientii din noul judet in care m-am mutat, contabilul tot acolo, voi putea depune toate actele in noul judet? sau va trebui sa merg lunar in judetul in care am infiintat? De cate ori pe an e necesar...? (fiind unic asociat, eu produc, in prezent fara angajati, in viitor ma eu voi fi primul angajat).
Doamna/domnule, puteti desfasura activitati pe care le-ati autorizat si ati obtinut aprobarile necesare, in urma depunerii declaratiei pe proprie raspundere la Oficiul Registrului Comertului, la sediile secundare/ punctele de lucru pe care le-ti declarat.
Bineinteles ca aceste sedii secundare/puncte de lucru trebuie declarate si la AFP de lare apartineti.
Deasemenea puteti desfasura activitati autorizate (declarate la ORC) pentru acele domenii pe care le practicati pe teren.

Verificati constatatoarele punctelor de lucru declarate la ORC. (sunt la dosarul societatii)

Nu trebuie sa tot mutati firma cu cortul.

Corina Maran

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc cu 19 angajati martita martita In situatia in care o sc detine o entitate,cu personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al acesteia cu minimum 5 persoane care realizeaza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pc de lucru inainte de a ocupa spatiul??? DAIANA_ DAIANA_ Firma la care lucrez are depozitul in Bucuresti si sediul social tot in Bucuresti. Isi va muta insa depozitul in Ilfov. Am inteles ca atat timp cat nu ne mutam ... (vezi toată discuția)
Recodificare la declararea pct de lucru !? adina m adina m Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar ... (vezi toată discuția)