avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare pc de lucru inainte de a ocupa spatiul???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare pc de lucru inainte de a ocupa spatiul???

Firma la care lucrez are depozitul in Bucuresti si sediul social tot in Bucuresti. Isi va muta insa depozitul in Ilfov. Am inteles ca atat timp cat nu ne mutam sediul, nu este nevoie sa merg sa depun dosarul de infiintare a noului punct de lucru (cu destinatia de depozit si birouri - e vorba de o hala mare compartimentata) la Oficiul din Ilfov , ci e ok sa depun actele tot la ORCTB. Pana aici mi-e clar!
O prima idee este ca pt acest pc de lucru pe care il vom deschide, s-a incheiat contract de inchiriere, dar care va intra in vigoare de la 1.01.2010. Seful meu vrea sa ne mutam din noiembrie! anul asta
Cum merg eu la ORC sa deschid un pc de lucru in care voi avea acces (scriptic vorbind) de abia in 2010.
O solutie ar fi sa-l deschid si sa nu declar activitate? Si sa merg sa o declar de abia cand intra contractul in vigoare, in 2010? Sau cum? In acelasi timp e clar ca inregistrarea ar trebui sa aiba loc inainte sa ocupam spatiul, nu? Ca atunci cand ne vom muta acolo, sa avem deja certificatul constatator pe respectivul pc de lucru.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:03, 5 Noiembrie 2009
Pentru a va transfera unele bunuri in respectivul punct de lucru, nu este necesara declararea la ORC. De asemenea, legea prevede numai faptul ca inceperea desfasurarii activitatii de lucru propriu-zise nu se poate face fara obtinerea autorizatiilor de functionare specifice activitatii desfasurate in respectivul punct de lucru, iar nu mutarea unor bunuri si pregatirea punctului de lucru respectiv pt. a fi propice desfasurarii activitatii.
De aceea, in concluzie, va sfatuiesc sa nu declarati punctul de lucru pana pe 01.01.2010 si (sa) nu incepeti desfasurarea activitatii pana nu obtineti autorizatiile de functionare specifice. Restul este numai mutarea. Care va tine pana atunci. Daca intrebati in ce baza legala va mutati, atunci va spun ca acel contract de inchiriere poate fi completat cu un act aditional la contract prin care sa se prevada ca perioada intermediara (dintre acest moment si inceperea derularii contractului de inchiriere) este o perioada acordata de inchirietor chiriasului, pentru transferul bunurilor necesare desfasurarii activitatii etc., aceasta fiind o perioada pentru care nu se percepe alt pret peste cel de inchiriere, conform acordului partilor.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Ar fi simplu daca ar fi vorba doar de transferarea bunurilor/mutare. El vrea sa desfasuram acolo propriu-zis activitatea! :((.
In Bucuresti avem 2 pc de lucru cu destinatia de birouri si un pc lucru cu destinatia de depozit. In Ilfov, unde ne mutam, vom avea 3 in unu - toate birourile si depozitul in aceeasi hala, respectiv un singur pc de lucru.
Logic ar fi, cum de altfel mi-ati spus si dvs. inclusiv cu referire legislativa, sa ramanem in buc pana la 1.01.2010, data la care sa merg la O.R.C. sa inregistrez noul punct. , dar pana atunci sa am autorizatiile necesare. Sau macar sa depun dosarul la jumatatea lunii decembrie si mi-ar iesi actele spre sf lunii. Ar fi prea devreme in decembrie?

Si a doua problema: acele avize care se bifeaza pe cererea de la registru: avizul ministeruli muncii, sanatatii, apararii...astea nu-mi trebuie dinainte ? Asa incat cand ocupam spatiul sa le avem deja? dar cum sa ma duc inainte la registru, cand contractul nu e inca in vigoare? #-o Cum sa fac?

Va mulumesc mult, d.le Zaharia!
Avand in vedere termenele de judecata de cateva luni care se obtin la ORCTB pentru solutionarea mentiunilor, va sfatuiesc sa depuneti dosarul cat mai curand posibil ... in niciun caz nu veti obtine certificatul de mentiuni pentru inregistrarea si autorizarea punctului de lucru in luna decembrie-ianuarie.
Depuneti documentatia de inregistrare a noului punct de lucru, inclusiv pentru autorizarea lui in baza declaratiei pe proprie raspundere.
Chiar daca nu veti obtine certificatul de inregistrare mentiuni in timp util , avand in vedere teremenele care se acorda cum la ORC Bucuresti, parerea mea este ca veti putea incepe activitatea la punctul de lucru de la intrarea in vigoare a contractului de inchiriere.
Veti putea dovedi oricand cu numarul de inregistrare a cererii, ca ati depus in termen documentatia de autorizare si ca sunteti de buna credinta si ca daca nu ati desfasura acolo activitatea, firma ar putea intra in faliment, pierderea locurilor de munca ...
Este o opinie, pentru ca nu cred, ca organele care ar veni in control, sunt intodeauna rau intentionate ca sa nu intelega o astfel de situatie
Puteti face si asa cum v-a sfatuit cazacioc, dar revin sfatuindu-va sa incheiati un act aditional la contractul de inchiriere care sa cuprinda si perioada de acum pana la intrarea in vigoare a locatiunii, precum si un proces verbal de predare-primire a spatiului (cu inventarul de rigoare/ de la intrerupatoare pana la bunuri mai ...substantiale) intre firma dvs. si inchirietor.
Succes si nu va speriati, ca nu e...atat de negru!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei unui depozit in hala de productie Amalgam Amalgam Buna, revin cu o noua problema...va rog sa imi spuneti care ar fi procedura de schimbare a destinatiei unui spatiu ce pana de curand era depozit dar pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatii deschidere punct de lucru ionutt ionutt Buna dimineata! Pentru deschidere punct de lucru SRL in alt judet cu destinatia de birouri, ce autorizatii sunt necesare? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Autorizare mediu catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Am infiintat o firma, am toate actele inclusiv RO-ul si contul. Sediul social in bucuresti - s6 si vreau sa deschid un punct de lucru in ilfov si ... (vezi toată discuția)