avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa bunicii - Donatie-Contract Vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa bunicii - Donatie-Contract Vanzare Cumparare-Testament ?

as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu : bunica mea are 81 de ani...ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine (cu terenul aferent)...eu sunt singurul copil (nepot), mama mea e decedata iar tatal meu traieste...sunt casatorit de 5 ani...intrebarile mele sunt :
1.care e modalitatea cea mai avantajoasa (d.p.d.v material) de a realiza acest lucru : donatie, c-v-c, testament ?
2. ce acte sunt necesare ?
3. dupa decesul bunicii cum ma va afecta eventualitatea vanzarii casei din perspectiva celor 3 modalitati enumerate ?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:43, 3 Ianuarie 2010
Buna ziua,
dpdv material donatia reprezinta calea cea mai indicata,

,,ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine ,,B-)

Numai bine si sanatate bunicii,
"Numai bine si sanatate bunicii,"
..ma gandeam ca se va interpreta astfel...bunica ma iubeste fiind singurul ei nepot iar mama a fost fiica ei.....ea doreste sa faca asta pana mai e in viata...eu n-am sa ma mut la tara asa ca....nu intelegeti gresit...multumesc de raspuns oricum...
Toate actele mentionate mai sus pot fi desfiintate, daca exced rezerva succesorala ( de catre ascendentii privilegiati , descendenti , sot supravietuitor).
Va recomand incheierea unui contract de intretinere.
buna seara!
daca sunteti singurul mostenitor, nu faceti nimic in urma decesului bunicii veti culege intreaga masa succ.
Fiul acesteia traieste ,deci va avea posibilitatea de a desfiinta actele sus mentionate .

Alte discuții în legătură

Mostenire sau donatie ? ninasave ninasave Buna ziua Mama are o casa si ceva teren arabil Pentru casa ce document ar putea face catre fiica mea (singurul meu copil )astfel ca eu si sotul meu sa putem ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)