as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu : bunica mea are 81 de ani...ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine (cu terenul aferent)...eu sunt singurul copil (nepot), mama mea e decedata iar tatal meu traieste...sunt casatorit de 5 ani...intrebarile mele sunt :
1.care e modalitatea cea mai avantajoasa (d.p.d.v material) de a realiza acest lucru : donatie, c-v-c, testament ?
2. ce acte sunt necesare ?
3. dupa decesul bunicii cum ma va afecta eventualitatea vanzarii casei din perspectiva celor 3 modalitati enumerate ?
va multumesc anticipat
"Numai bine si sanatate bunicii,"
..ma gandeam ca se va interpreta astfel...bunica ma iubeste fiind singurul ei nepot iar mama a fost fiica ei.....ea doreste sa faca asta pana mai e in viata...eu n-am sa ma mut la tara asa ca....nu intelegeti gresit...multumesc de raspuns oricum...
Toate actele mentionate mai sus pot fi desfiintate, daca exced rezerva succesorala ( de catre ascendentii privilegiati , descendenti , sot supravietuitor).
Va recomand incheierea unui contract de intretinere.
Dezbatere mostenire
goghiu
Buna ziua,
A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)