avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sau donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sau donatie ?

Buna ziua
Mama are o casa si ceva teren arabil Pentru casa ce document ar putea face catre fiica mea (singurul meu copil )astfel ca eu si sotul meu sa putem locui in casa pana la moarte ?Mentionez ca sunt unicul copil al parintilor iar tata este decedat Casa este mostenirea mamei .Terenul agricol vreau sa ramana pe numele ei astfel ca dupa decesul dansei sa imi revina mie ca unic mostenitor .
Donatie sau mostenire cu conditia ca sa locuim pana la deces aici ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: GABRIELLA455 , utilizator 14:34, 19 Februarie 2016
Daca vreti ca prin act sa obtineti drept de abitatie, nu e necesar sa se faca actul catre fiica, ci catre dv.
Buna ziua
Bunica sotului meu are certificat de mostenire pe jumate din casa si pe teren:
Ea a avut 2 copii ,tatal sotului care a decedat si un copil care traieste dar nu are mostenitori...
in acest az bunica poate sa i faca sotului meu act de donatie sau de vanzare cumparare pe partea ei pe care are certificat de mostenire?
fiul ei are probleme cu alcoolul si in fiecare zi ne scoate afara din casa ca el e stapan acolo...
Eu si sotul meu intentionam sa ne construim ceva separat de ei,dar cum e corect sa procedam?bunica are 86 ani si vrea sa lase sotului meu ceva si vrea sa o ingrijim noi,,,
multumesc frumos..
dupa ce a murit sotul bunicii si familia ei s -a facut succesiunea,dar dupa fiul ei care a decedat nu s a facut succesiunea si sotul meu mai are5 frati...poate bunica mea sa faca un act prin notariat prin care sa lase mostenire la fiecare nepot dar si la fiul ei cate ceva din ce a avut impreuna cu sotul ei,fara sa mai fie nevoie sa faca succesiunea dupa fiul ei?
daca fratii se inteleg intre ei?
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)