gi-jane2 a scris:
[ link extern ] /
s-ar publicat normele de aplicare, in curand puteti sa incheiati actele corect.Nu va complicati cu donatii.
de curiozitate, ce treaba aveau fratii mamei cu acest teren daca e terenul mamei ?
Sau e terenul tuturor ?
1. Da. S-au publicat normele, doar ca legea 175/2020 face complicata vanzarea terenului agricol. Varul meu (cel interesat de teren) este preemptor de rangul 1 (ruda de gradul 3 cu mama). Fratii si surorile mamei sunt preemptori de acelasi rang cu nepotul. Au drept egal de a depune oferta. Doar ca, in acest caz de egalitate, fratii au prioritate pentru ca detin un teren agricol vecin cu cel in cauza. (tarlaua mamei are la stanga tarlaua fratelui si la dreapta pe cea a surorii). Nici in cazul in care nepotul depune oferta de pret mai mare nu are prioritate la cumpararea terenului.
2. Exact curiozitatea asta o am si eu.... fratii si surorile mamei pot avea "o treaba" cu terenul in cazul donatiei catre nepot? Terenul nu este detinut in coproprietate de mama si frati/surori. Parcela are un singur proprietar (mama mea). Parcelele vecine stanga si dreapta sunt detinute de fratele mamei, respectiv sora mamei.